Два дни в Токио – Ден Втори

Два дни в Токио – Ден Втори

19/10/2018 Off By ivo

Токио е град, който е идеален за придвижване с велосипед. Места за наемане на колело могат да бъдат намерени почти навсякъде. Един от районите, които са лесни за навигиране с велосипед е Янака. Той е известен със своето изобилие от храмове, като най-стария от тях е Теноджи, основан през 1274 година.

След него можете да продължите с колоездене на запад от Янака до императорския дворец, за да посетите Източните градини. До градините се достига чрез пресичане на ров и преминаване през впечатляващата порта Отемон издигната през 17-ти век. Едно от местата, които задължително трябва да се видят там е градината Ниномару, чието оформление се базира на оригинален дизайн на шогуна Токугава Иешиге от 18-ти век. След градината, на няколко минути с велосипед на юг, може да се види и императорската резиденция.

След дълъг преход с колело си заслужава човек да почине и възвърне енергията си с добра храна и с помощта на нашумелите световноизвестни ресторанти в Япония може да се направи точно това.

Ресторант Инуа, открит през 2018 година от Томас Фребел, който прекарва десет години като главен разработчик на кулинарни рецепти за световноизвестния ресторант Нома в Копенхаген. Той предлага незабравимо преживяване, поради комбинацията от скандинавска техника и японски съставки.

Друго интересно място за посетителите е Пчелния бар на Нарисава, това е по-малкото и евтино дъщерно заведение на Нарисава, един от най-добрите и елитни ресторанти в Токио, там се сервира по-леко и непринудено меню за вечеря, като се предлагат и коктейли, съдържащи местен алкохол и сезонни съставки.

Също така, една от новосъздадените атракции през 2018 година, заслужаваща вниманието на туристите е Одайба, изкуствен остров построен в токийският залив, свързан с града чрез моста Дъга, на който може да се види великолепно светлинно шоу.

За съжаление, както споменахме в началото на статията, два дни може и да не са достатъчно да се види всичко в Токио, но дори и с това ограничение във времето, града може да предостави невероятно разнообразие от дейности, на които може да се насладим дори и за един уикенд.