Забележителният остров Окинава – Втора Част

Забележителният остров Окинава – Втора Част

17/10/2018 Off By ivo

Ето още някои интересни места които могат да бъдат посетени на остров Окинава.

Ириомоте

Ириомоте е вторият по големина остров на архипелага Окинава и е известен с все още до голяма степен непокътнатата си природна среда и вид дива котка, намираща се само и единствено на него.

Липсата на летище и зависимостта от фериботите за връзка с континента ограничават броя на посетителите, които могат да стигнат до Ириомоте.

Островът включва 55-метровите високи водопади Pinaisara, най-големият водопад на архипелага.

Посетителите могат да се наслаждават на морски каяк, риболов, гмуркане с шнорхел и ветроходство, а на двадесет километра от вътрешността на острова се спускат в джунгли и мангрови мочурища – и може би на посетителите ще им се отдаде шанса да зърнат срамежливата котка Ириомоте.

Бингата

Бингата е традиционен стил за боядисване на плат, който използва шаблони за създаване на дизайни, които са уникално и безспорно окинавски.

Този тип дизайн обикновено използва ярки цветове и се съставлява от естествени изображения, като например тропически цветя, риба и океана.

Бингaта може да се купи в Наха и други големи градове, но всеки, който иска да опита собственоръчно да създаде свой собствен дизайн, може да направи това в центъра за традиционни изкуства и занаяти в центъра на града.

Мемориалният музей в префектура Окинава

Мемориалният музей на префектура Окинава бе открит през 1975 г., за да даде усещане за човешката трагедия – и той постига точно това.

Той е построен на мястото на последният отстой на японската императорска армия, на морските скали в планината Мабуни в далечния юг на остров Окинава.

Вероятно най-мощният и отрезвяващ елемент на музея е пътят от черни камъни, носещи имената на всеки от над 250 000 мъже, жени и деца, загинали в битката, независимо от националността.

На кратка разходка по пътя, облицован с паметници на мъртвите от всяка японска префектура, се намира пещерата, където командващият офицер на оцелелите японски войници се самоубил, за да не бъде заловен от врага.