Играта Child of Light / Една забулена мистерия Част II-ра

Играта Child of Light / Една забулена мистерия Част II-ра

08/11/2018 Off By boris

Аурора се присъединява към един шегаджия, които е загубил допира с брат си, гризач, който жадува за парично богатство, и гном, чиито хора са били проклети с птича болест. Но в крайна сметка светулката, се оказва най-стабилният и приятел. „Igniculus“ плава покрай вас, докато изследвате скърцащите дървета и изоставените домове, като препускате по пътя си, за да освободите тази земя от мизерията, в която тя е удавена. Винаги със съвети на устните си, той може също да осветява проходите през тъмни пещери и да събира съкровища които човешките ви ръце не могат да докоснат. Когато Аурора тръгва в този чужд свят – боса, без оръжие и съвсем сама – тя се изкачва по скалисти планини и се промъква през лабиринти и пещери. Бавно, но решително, Аврора използва изобретателност, за да открие съкровищата и аз се чувствах като едно с околната среда, докато се движех напред в тази дълбока история.

След като Аурора стига до първата си дестинация, научавате умението да летите и тайнственото удоволствие от намиране на неизвестни пътеки изчезна. Веднъж, когато сте във въздуха, вече не можете да бягате и да скачате, както някога можехте, вместо това плувайки сънливо през въздуха, дебел от мъгла и дъжд. Кинетичната свобода на полета се издига и бързо пада, докато постоянно намирате пътя ви забулен в мистерия. Тръните ви задържат, водопади и бури ви отблъскват и тези ограничения се отразяват на темите за лишаването от свобода. Вие не сте свободни, вие сте в капан, уплашени и отчаяни да се върнете у дома, а тези въздушни бариери допълват тези чувства.

„Child of Light“ е забележително приключение. Не бих си помислил, че това е възможно през първите няколко часа от играта, като се има предвид, че очакванията ми за каква игра всъщност е бяха разбити, когато реалността на играта се появи. Но след като приех тъгата, която е толкова обвързана с всеки елемент, аз станах много по-близо с „Child of Light“. Лесно е да се насладите на битките, защото те са толкова интересни и привлекателни и това със сигурност е най-високата точка в това приключение. Но те не са това, което прави „Child of Light“ да изпъква. По-скоро, колко уверена е в собствените си чувства на гняв. Има толкова малко игри, готови да проучат тази тъпа болка, която ме остави омагьосан от пътуването на Аурора, дори когато трябваше да се оттегля от тежкото й положение, докато си възвърщах спокойствието. „Child of Light“ е чудесно осъзнато, мрачно приключение и не можех да бъда по-щастлив, че такава игра съществува.