Интересни факти за Корея – Четвърта Част

Интересни факти за Корея – Четвърта Част

08/11/2018 Off By ivo

Националното ястие на Южна Корея е кимчи, което е комбинация от зеленчуци, най-често зеле, и люти подправки, които се оставят да ферментират с месеци. Кимчи се сервира почти с всичко. Първото писмено описание на кимчи датира от 1250 година и има около 170 разновидности на ястието.

Южнокорейската национална информационна агенция изчислява, че 14% от хората на възраст между 9 и 12 години имат зависимост към интернет. През 2011 година Южна Корея прие закон, наречен Shutdown или Cinderella, който забранява на всеки, който е на възраст под 16 години достъпа до сайтове за онлайн игри, който за жалост е до голяма степен пренебрегван от младите хора.

Любовните хотели са много популярни в Южна Корея. Те разполагат с малки тематични стаи с удивителни декорации, където двойките могат да се усамотят за една нощ. Те могат да бъдат намерени почти навсякъде в големите градове и са толкова модерни и чисти, че туристите на бюджет, както и бизнесмените с кратък престой предпочитат да отседнат там. Тези хотели също така могат да се наемат за няколко часа вместо цяла нощувка.

Вместо климатици, корейците имат подово отопление. Наричано ondol (топъл камък), то представлява топла вода, минаваща по тръби под пода и нагрявайки го този начин. Тази отоплителна система датира от династията или Когурьо (37-668 година пр. Хр.). В Южна Корея повече от 90% от къщите имат ондол и хората се хранят, спят и гледат телевизия, седейки директно на топлия под.

През 1999 година, Южна Корея е приела закон, който изисква всички онлайн покупки и банкиране да биват извършвани чрез Internet Explorer.