Интересни факти за Япония – Трета Част

Интересни факти за Япония – Трета Част

20/11/2018 Off By ivo

Плодовете са едни от най-добрите подаръци

Въпреки че плодовете стават все по евтини на японските пазари, традицията от миналото е все още жива. В миналото е било наистина скъпо да се купуват плодове, защото много малко видове плодове са култивирани естествено в Япония и по-голямата част биват внасяни от други страни. Като те са все още по-скъпи в сравнение с много други страни и все още се смятат за голям подарък.

Повече от 300 ресторанта МакДоналдс

По света само в САЩ има повече ресторанти МакДоналдс, като на второ място се нарежда Япония.

Сърбането на нудли се счита за прилично

Ако отидете в ресторант за нудли в Япония (което задължително трябва да направите ако посещавате страната), не се срамувайте и не мислете, че сърбането е проява на лоши обноски, напротив – това се смята за учтиво.

Според японския обичай е учтиво да сърбате докато се храните с ястие от нудли, тъй като това показва на готвача, че оценявате храната, която той е приготвил.

Много японци се хранят с готова закуска или вечеря от супермаркетите

Family Mart, 7 Eleven и Lawson са големите вериги супермаркети в Япония. Всички те продават готови храни, които могат да се затоплят директно в магазина. Също така от тях могат да се купят нудли и да бъдат приготвени с топла вода на място или да се за купят други вече приготвени ястия като суши, сандвичи и онигири (оризови топки).

Да се яде закуска, обяд или вечеря от супермаркет не се счита за странно. Факт е, че повечето хора нямат време да готвят пълноценна храна у дома си преди да отидат на работа.

Има кафенета, където може да се плати за прегръдки

Причината, поради която тези кафенета съществуват е, че много от жителите на по-големите градове като Токио са необвързани и самотата е голям проблем в Япония. Това е причината, поради която има търсене за прегръдки и интимност и тези кафенета предлагат точно това. Всеки може да отиде и да получи прегръдка или да полежи в скута на друго човешко същество.