Интересни факти за Япония

Интересни факти за Япония

13/11/2018 Off By ivo

Япония е наистина уникална и ако искате да изпитате нещо различно е препоръчително да прекарате поне три или четири седмици в страната на изгряващото слънце и да говорите с местните хора колкото се може повече (японците са предимно приятелски настроени и често говорят добър английски език), което ще ви помогне да изпитате и опознаете японската култура в нейната цялост.

Има повече възрастни от деца

Много тъжен факт за Япония, защото всъщност проблема с раждаемостта в страната е доста голям. Хората нямат време или пари, за да имат семейство в днешното японско общество. И това доведе до ситуация, в която има повече възрастни хора, отколкото деца.

И знаехте ли, че всъщност се продават повече памперси за възрастни, отколкото пелени за деца?

Японските острови в Окинава имат едни от най-дълголетните жители в света, като в момента едни от най-възрастните хора в света са японци на 117 и 116 години.

Има едно от най-ниските нива на престъпност в света

Япония е една от най-безопасните страни в света, така че ако се безпокоите за сигурността си, вероятно би трябвало да се насочите към нея. Най-често срещаните престъпления в страната са кражби на велосипеди или чадъри, оставени пред магазини.

В метрото и влаковете можете да видите местните жители, които са в дълбока дрямка, докато държат телефоните си в ръка.

Също така е обичайно хората да се разхождат с отворени чанти и раници. На места хората дори не заключват домовете или велосипедите си.

Най-много вендинг машини в света

Едно от нещата, които ще забележите, когато пътувате в Япония, е огромното количество улични автомати. Те са буквално навсякъде, около всеки ъгъл и почти като че ли са част от съвременната японска култура, но и добър и удобен начин за фирмите да продават напитки и храна без да плащат допълнително за персонал.

В големите градове можете да намерите както горещо, така и студено кафе във вендинг машини заедно с други различни видове напитки. Много ресторанти са започнали да внедряват такива автомат, за да улеснят бързащите клиентите да поръчват директно от тях.