Инчон, Южна Корея

Инчон, Южна Корея

21/02/2019 Off By ivo

Въпреки че Инчон е пристанищен град, той определено не е скучен, тъй като разполага с различни интересни места, които си струва да се видят, като красивия Гранд Парк Инчон, спокойния плаж Ъруангни, удивителния остров Уолмидо и доста други. Нека разгледаме някои от тези страхотни забележителности.

Инчон Гранд Парк

Обхващащ площ от почти 3 км2, Инчон Гранд Парк е най-големият естествен парк в града. Той е заобиколен от две големи планини, планина Гуанмосан и планина Сангасан, където посетителите могат да отидат на хайкинг или спускане с шейни през зимата. Там има ботаническа градина, зоологическа градина, площадки за игри, както и няколко красиви езера. Също така е чудесно място за разходка с велосипед.

Плаж Ъруангни

Ъруангни е приятен плаж с бял пясък, разположен в близост до международното летище Инчон. Подходящ е за тези, които търсят вълнение, тъй като там се предлагат различни атракции като джетове и други водни забавления. Хората с деца също ще харесат това място, защото средната дълбочина на морето там е около метър и половина, което прави плажът сравнително по-безопасен.

Интернационален пазар Шинпо

В края на 19-ти век на международния пазар Шинпо вече е кипяла голяма търговска дейност, тъй като Шинпо-донг е било международно пристанище, където много чужденци са акостирали и са търгували с местното население, поради което пазарът постепенно се формира. Там можете да се намери много вкусна корейска улична храна, като токбоки, кимбап, кимчи, както и популярното ястие дакгангджонг – пържено пиле. Шинмо дакгангджонг е много известно ястие сред местните корейци, като месото е сочно, а кожата е изключително хрупкава и много вкусна.

Храм Джондънгса

Храм Джонгдънгса, разположен в крепостта Самрансонг, е религиозен храм, построен преди повече от хиляда години. Той е бил използван като убежище, където са били почитани семейните предци. Храма е доста грандиозен, с няколко страхотни допълнителни сгради и структури, като например Даънгбоджон, камбаната Бомджонг, паметника на победата Янгхонсу и Яксаджон. Главната сграда,ь Даънгбоджон е най-красивата архитектурна структура в храма, съдържаща много изтънчени статуи. Самият храм е заобиколен от много дървета и цветни лехи, които допълват неговата красота.

Остров Уолмидо

Посещението на остров Уолмидо е страхотна идея. Стигането до него отнема изкючително кратко време с автобус от станция Инчон. Там има голям увеселителен парк, в който има разнообразен набор от атракции, на които посетителите да се забавляват. Също така в средата на парка има красиви градини, езера и сгради.

Китайски квартал

В китайския квартал в Инчон има чудесни ресторанти, музеи и интересни улици, изпълнени с китайски символизъм и чар. Посетителите могат да разгледат Чайнатаун Перу, училище Джунг-сан, Ъисонданг и корейско-китайския културен център, където посетителите могат да научат повече за живота на древните китайци в Корея. Това е и мястото, на което е създадено ястието джаджангмьон – нудли със сос от черен боб, така че има много ресторанти, които предлагат това вкусно ястие. Най-старият и популярен ресторант там се нарича „Гонгхуачун“ и си заслужава да се посети.

Корейски традиционен културен център

Намиращ се в международното летище Инчон, Корейският традиционен културен център е едно от най-добрите места за разбиране и навлизане по-дълбоко в корейската култура. Центърът е интересен и информативен, посетителите могат да се включат към неговата традиционна занаятчийска работилница, да разгледат художествените произведения или просто да се разходят между различните изложби и щандове, на които се продават традиционни продукти като керамика, лак и различни аксесоари. Ако се интересувате от корейската култура, можете да разговаряте с персонала, тъй като повечето служители говорят отличен английски език.

Буам галби

„Буам галби“ е корейски ресторант за барбекю, който отваря вратите си през 1978 година, там се сервира едно от най-прясното месо. Той е толкова популярен, че много от местните жители и туристи, а дори и знаменитости обичат да се хранят там. В менюто се предлага богат асортимент от месо и морски дарове, а най-популярните ястия са барбекю от свинско месо, барбекю от телешко месо и волски език. Освен храната, обслужването е страхотно, тъй като персонала е приятелски настроен и дори ще ви помогнат да нарежете и изпечете месото, ако пожелаете.

Спасис

Ако искате да се насладите на релаксираща гореща баня в Инчон, най-добре би било да посетите Спасис, най-големият „джимджилбанг“, спа и сауна център в Инчон. Там се предлага широка гама от превъзходни съоръжения, включително пещерни стаи, ресторанти, плувни басейни, фитнес зала, киносалон, игри, детски кът и други. Спасис определено е идеалното място за релаксация след дълъг ден, прекаран в разходка из Инчон.

Традиционен рибен пазар Соре Погу

В Инчон не е трудно да се намерят пресни морски дарове, тъй като това е вторият по големина пристанищен град в Южна Корея. Но ако искате да намерите място, на което се продават всички видове морски дарове, определено трябва да посетите традиционния рибен пазар Соре Погу, който е особено известен с продажбата на пресни сини раци. Ако го посетите рано сутринта, ще можете да се снабдите с прясно уловени раци и всякакви други разнообразни морски дарове. Освен това на пазара има множество ресторанти, които предлагат страхотни, наистина пресни и вкусни ястия с морски дарове.