Историята оставена от самураите в Айзу – Втора Част

Историята оставена от самураите в Айзу – Втора Част

21/11/2018 Off By ivo

Замъкът Цуруга

Най-изявеният обект в Айзу-Уакамацу е замъкът Цуруга (същия замък, който Byakkotai са смятали за изгорял). Първата крепост на това място е била построена през 1384 година, като е била надграждана няколко пъти до времето на битката при Айзу, в която тя бива сериозно повредена. След войната новото правителство разрушава онова, което е останало от замъка и мястото остава в руини почти един век.

Това което виждаме днес е реконструкция на замъка Цугури, изглеждаща по същия начин, както през 1639 година до разрушението му. Той има пет етажа, като на посетителите се позволява пълен достъп и изкачване до върха му.

Във вътрешността му има музей с изложба, разкриваща историята на обекта, а от върха се виждат прекрасни панорамни гледки, разкриващи целия град.

Също така в днешни дни в замъка можете да откриете чаени стай, които са направени в почит на един от владетелите от 16-ти век, известен майстор на чая.

Самурайско училище „Нисшинкан“

Самураите в Айзу са имали силна традиция да насърчават младежите. През 1803 година феодалният господар създава специално училище за децата на самураите, където те да провеждат нормалното си обучение, както и биват тренирани в изкуството на войната и бойните техники на самураите.

Школата е наречена Нисшинкан и е построена точно да замъка Цуруга. По време на войната Бошин е била изгорена до основи, но в днешен ден тя има реставрирана точна реплика в друга част на града и може да бъде посетена.

Това е училището, в което непълнолетните Byakkotai са се обучавали. В него има басейн, поле за стрелба с лък и пушка. Дори в една от стаите има знак, който показва, че учениците са обучени в метода на ритуално самоубийство.

Училищният комплекс е доста голям и определено заслужва посещение. Там може също лично да опитате стрелба с лък.