Красиви места за походи и разходки в Пусан

Красиви места за походи и разходки в Пусан

02/03/2019 Off By ivo

Повечето туристи се отправят към град Пусан заради красивите му плажове, магазини и регионални кулинарни специалитети. Но крайбрежният южнокорейски град също предлага фантастичени занимания, свързани с планински туризъм и походи.

Планина Джангсан

Популярна уикенд дестинация за туристи от всички краища на полуострова, издигащата се над малко повече от 600 метра планина Джангсан се гордее с разнообразие от добре поддържани пътеки за хайкинг, които са разпределени по степента им на трудност. Можете да изберете по коя да се качите до върха или до средата на планината, в зависимост от това колко време и усилия искате да положите за това начинание. В допълнение са невероятните гледки към океан, обширните тревни поля на планината, които са най-красиви през месец октомври до средата на месец ноември – гледка, която не бива да бъде пропускана. Отразявайки слънцето, тревата създава ефект, наподобяващ сребърни вълни, които достигат до хоризонта.

Парк Игиде

Пътеката на парк Игиде следва бреговата линия и предлага великолепна гледка към океана и скалите, които се извисяват над него. Макар и пътеката да се състои от множество стъпала, тя е добре поддържана и подробно маркирана с ясни обозначения. Походът може да бъде комбиниран със преминаване по Пусан Скайуолк, прозрачен стъклен мост, построен над морето и скалите.

Планина Гъмньонгсан

За туристите търсещи лек сутрешен поход планината Гъмньонгсан е перфектното място за това. Там ги няма тълпите, които се струпват по известните планински атракции като Джангсан. Гъмньонгсан е спокойно място, на което посетителите могат да се насладят на красивите гледки към морето, небостъргачите на Марина Сити и мост Гуанган.

Парк Гъмганг

Красотата на планината Гъмджонг достига върха си през есенните месеци, когато падналите листа образуват разноцветен горски килим. Двореца Гъмджонгсан-сонг може да бъде достигнат лесно с автобус или пеша от храм Бомоса, където започва пътеката към планината. По нея има много знаци, някои от които са и на английски език, така че стигането до върха ще е лесно, а там посетителите ги очаква великолепна гледка към целия град.

Парк Теджонгде

Въпреки че ентусиастите за пешеходен туризъм може да не считат Теджонгде за истински маршрут за поход поради това, че има асфалтова настилка водеща до самите места, предлагащи най-добри гледки, мястото все пак остава едно от най-приятните, от които посетителите могат да се насладят на естествената красота на град Пусан. Разходката около парка е около 4 километра и предлага прекрасна гледка към морето, големи скали и фар, който може да се посети.

Планина Сънгхаксан

Издигайки се на височина около 500 метра, планина Сънгхаксан се намира в западната част на Пусан, като със сигурност не е най-високата планина, но е една от най-живописните. Формата й наподобява жерав в полет, от което идва и името й. Сънгхаксан се гордее с добре поддържани пътеки, които се простират през прекрасни полета и кедрови гори. Там се намира и селото на цветята Гудок, в което могат да се видят прекрасни и разноцветни стенописи и артистични инсталации.