Културното наследство на Нара, Япония – Втора Част

Културното наследство на Нара, Япония – Втора Част

20/11/2018 Off By ivo

Kofuku-ji Temple

Този храм стои в центъра на всички обекти на световното културно наследство в Нара и исторически той винаги е имал най-близка връзка с града. Клана Фудживара е имал силна връзка с Кофуку-джи в древни времена. Той се състои от няколко сгради, които са идеално място за разходка, като се състоят от пететажна и триетажна пагода, големи религиозни зали и съкровищница.

Kasuga Grand Shrine

Грандиозният храм Касуга притежава най-красивата и приятна обстановка от всички места в Нара. Той е разположен на хълм в древна кедрова гора и до храма се стига чрез лесно проходима пътека, украсена със статуи. Вътрешността на храма е изпълнена с разнообразни детайли в дизайна и декорацията му. Фенерите, които висят отвсякъде придават усещане за просветление. Балансът със заобикалящата го природа е наличен и в самия храм. Това е сравнително малък обект, но е и една от най-зашеметяващите гледки в Нара по свой собствен начин.

Gango-ji Temple

За да достигнете до храма Ганго-джи трябва да си проправите път по малки пътеки и да знаете как да използвате карта. За разлика от всички останали храмове, той е скрит в тясна улица в предградията на Нара. След като влезете в него ще разберете, че това не е най-големият, нито най-грандиозният храм от всички тях, но той е дом на дълголетна история. Гробищната част на храма е особено интересна, а главната зала се счита за японско национално съкровище. Някога храмовия комплекс се е разпростирал върху много по-голяма площ, но е бил унищожен от огън и пожертван за жилищния растеж през вековете.

Yakushi-ji Temple

Храма Якуши-джи е разделен на две части с малък път между тях. Той се състои от доста сгради включващи пагода, церемониални зали и стар учебен център. Съществуват спорове за това кога точно е бил издигнат, като се твърди че е бил построен през седми или през осми век. Само една от сградите – Източната пагода – е останала напълнено непокътната през годините, като по голямата част от другите са били реновирани или реконструирани, след като са били повредени или унищожени от пожари. Якуши-джи се счита за един от най-известните имперски храмове в страната.