Курокава Онсен – Втора Част

Курокава Онсен – Втора Част

13/11/2018 Off By ivo

В късните часове местността е спокойна и няма голям наплив от посетители, като улиците са почти пусти, с изключение на някои от гостите, отседнали в хановете риокан, които тихо се разхождат по реката, облечени в раирана йоката (традиционно облекло) и държащи оранжеви чадъри, за да се предпазят от росящия дъжд, които пада с настъпването на вечерта. Почукването от дървените им сандали отеква по улиците, акомпанирано от мекия звук на ромолящия дъжд.

От информационния център разположен в градчето, могат да се закупят така наречените пропуски nyūtō tegata, които дават достъп на посетителите до три различни бани на открито. Едни от най-добрите места за посещение са голямата баня, разположена до реката Ямабико Риокан и пещерните бани Яма но Ядо Синмейкан – те предлагат гореща вода, която ще отпусне всеки. След това хладния въздух в града ще предостави облекчение след загряващите бани, по пътя към сладкарница Року, която има едни от най-невероятните сладкиши в местността.

Нагоре по хълма от сладкарницата, кръгъл прозорец разкрива невероятен избор от алкохолни напитки – нихоншу, умешу и шочу като всички са произведени на местно ниво и са предлагани от Саке но Ядо. От другата страна на пътя се намира магазин за сувенири, който предлага голям избор от сувенири и подаръци за приятели и семейство.

А за финал на вечерта можете да се насладите на леко кафе в местните кафенета, които също така предлагат и прекрасен местно приготвен сладолед.

Но въпреки привлекателността на магазините, заведенията и необикновените стоки предлагани в тях, истинската атракция в Курокава Онсен е реката, която се спуска устремено от обграждащите местността планини и около която е основано архитектурното разположение на града, от неговите елегантни крайбрежни бани и мостове до цветните и старинни сгради.