Места и събития в Токио за хора, които обичат косплей

Места и събития в Токио за хора, които обичат косплей

09/11/2018 Off By ivo

Посещението на столица като Токио може да бъде натоварено, особено през първите няколко дена на екскурзията, но може да се утешите с факта, че в този град винаги има интересни места и събития чакащи да бъдат открити. Само неговата субкултура на аниме и манга са достатъчни причини да освободите отакуто вътре в себе си и да се насладите на престоя си там.

Места за косплей

В Токио младите хора с големи куфари, които често не се отправят към летището, а по-скоро към Хараджуку, са често срещана гледка. Хараджуку е квартал в Шибуя, който се счита за модната локация на младите японци. В него ще откриете японци и чужденци облечени в разнообразни костюми на известни аниме и манга герои. Най-известното място за косплей в Токио е Джингубаши (Мост Джингу) намиращ се на входа на парк Йойоги.

Ако обичате да снимате косплейъри, можете да посетите тези локации през почивните дни, когато несъмнено ще се натъкнете на много интересни герои.

Магазини за косплей

Акихабара, окръг в центъра на Токио, известен с многобройните си магазини за електроника е мястото, което да посетите ако търсите магазини свързани с косплей.

Gee! Store Akiba

Gee! Store Akiba или още известен като Cospa Authentic Shop, е магазин предлагащ широка гама разнообразни дизайни от дрехи и аксесоари на невероятен брой аниме и манга заглавия, както и други екстри. Той е също така един от най-добрите магазини за козметика в Акиба, който е отворен ежедневно от 11:00 до 20:00 часа, като се намира само на 5 минути от гара JR Akihabara.

Mitsubado Akihabara

Mitsubado е мястото, което е най-подходящо за косплейъри със стриктен бюджет. Много продукти на това място са на цена под 1000 йени. Този магазин продава костюми и аксесоари втора употреба, които са все още в добро състояние. Като предлага и възможността да се пазарите ако това ви допада. Магазинът предлага специални оферти на определени дати, особено на студенти.