Най-добрите ресторанти в Mьонгдонг, Сеул

Най-добрите ресторанти в Mьонгдонг, Сеул

08/01/2019 Off By ivo

Мьонгдонг е област в Сеул между Чунгмо-ро, Ълджи-ро и Намдемун-ро, три основни станции в Сеул. Районът е известен с това, че е една от основните туристически дестинации, особено когато става дума за пазаруване, ресторанти и настаняване. Основните обекти в района са катедралата Мьонгдонг и театър Нанта. Нанта е известен корейски кулинарен спектакъл, който включва всякакви видове акробатика, магически трикове и много хумор.

Когато чуят Мьонгдонг, първите неща, за които повечето хора се сещат, са сергиите за храна, магазините за козметика и изобилието от ресторанти и кафенета. Мьонгдонг е мястото за хранене след дълъг ден на разглеждане на забележителности. Нека да разгледаме какво може да се хапне там, както и най-добрите ресторанти, в които това може да се направи.

Централната зона на Мьонгдонг е изпълнена с ресторанти и колички за улична храна по време на нощния пазар Мьонгдонг, предлагащи корейски и чуждестранни ястия. Качеството на храната се различава значително между различните колички и ресторанти, поради което е добре да сте подготвени предварително. Яденето на улична храна на нощния пазар в Мьонгдонг не е препоръчително, колкото и вкусно да изглежда. По-добро място за улична храна е корейският уличен пазар Гуангджанг.

В района на Мьонгдонг могат да се намерят много скрити местни ресторанти, които сервират корейска кухня. Включително калгуксу, гомтанг, солонгтанг, кнедли, барбекю, пиле и други. Там могат да бъдат намерени и доста чуждестранни ресторанти. Сега нека се фокусираме върху ресторантите в Мьонгдонг, които не са за изпускане.

Традиционни ресторанти

Мьонгдонг Кьоджа

„Мьонгдонг Кьоджа“ има два ресторанта на същата улица. Ресторантът е специализиран в приготвянето на корейски нудли и кнедли. Този семеен ресторант от 1966 година често присъства като дестинация в множество телевизионни предавания.

Това е един от най-добрите ресторанти за калгуксу в Мьонгдонг, не забравяйте да опитате тяхното ястие специалитет. Ако пожелаете допълнително нудли или ориз, то те ще ви бъдат предоставени безплатно.

Халмони Гуксу

Това е местен корейски ресторант в задната алея на оживения Мьонгдонг. Малкият ресторант, който е доста популярен сред местните жители, е идеалното място за обяд или лека вечеря. Особено за пътници, които искат да опитата храната на от местните „стари“ ресторанти.

Въпреки че този ресторант предлага голямо разнообразие от ястия, гуксу е това, което трябва да се опита задължително. Там се предлагат разнообразни видове гуксу, но оригиналното или тофу гуксу са най-добрите.

Други ястия, които ресторанта предлага, са джон, всякакви видове ориз и различни яхнии.

Гангнам Мьонок

Уютен и семпъл традиционен корейски ресторант, който е най-доброто място, на което да се насладите на галби джим, ястие, което представлява запържени ребърца. Месото е приготвено толкова добре и е толкова крехко, че направо пада от костта. Заедно с галби е препоръчително да поръчате и ненгмьон, корейски студени нудли. Заведението беше включено в известното телевизионното шоу „Завръщането на Супермен“.

Мисонгок

Отново ресторант, който е скрит в задните улички на Мьонгдонг. Този солонгтанг ресторант е известен сред местните корейски работници. Ресторантът отваря вратите си също през 1966 година, като изглежда по абсолютно същия начин като в деня на неговото отваряне. Ресторанта е запазил старинния си стил и предлага невероятен солонгтанг. Това е идеално място за закуска или обяд, тъй като супата е много лека.

Чуждестранни ресторанти

Мьонгдонг Донкасъ

Този донкасъ ресторант е известен със своята дебела и много хрупкава смес за паниране. Той предлага два вида панирани деликатеси: свински и морски. Този ресторант е много подходящ за самостоятелни пътници, тъй като могат да бъдат настанени лесно и бързо на самия бар на партерния етаж. Ресторантът е основан през 1983 година и подобно на някои от предните ресторанти е представен в ред телевизионни предавания.

Дин Тай Фънг

Огромният тайвански ресторант Дин Тай Фънг специализира в ксиао лонг бао кнедли, кнедли на пара приготвени по традиционен начин в кошница от специален бамбук, от които произлиза и името им. Други ястия, които се предлагат в ресторанта са супи, пържен ориз и пикантни местни ястия.

Шик-данг

Ресторант Шик-данг сервира всякакви видове ястия, включително пици, омари и няколко вида корейски ястия като булгоги и ненгуксу. Ако пътувате с половинката си, изберете менюто за двойки, което позволява на посетителите да опитат различни видове ястия.