Интересните тематични кафенета в Корея – Втора Част

Интересните тематични кафенета в Корея – Втора Част

17/10/2018 Off By ivo

Ето още няколко интересни тематични кафенета в Корея.

Monster Cupcake

Вдъхновението е взето от класическите филми на ужасите, а красиво изпълненият чудовищен мотив в кафето пресъздава чувството, че всеки ден е Хелоуин. Артистичността, с която са украсени кексчетата, изобразяващи уреди за мъчение, отрязани пръсти и страшни създания са доста впечатляващи. Могат да се изберат поредица от интересни десерти като тирамису и бисквитки, приличащи на надгробни камъни, ванилова торта, покрита с лек шоколад и кафе, кафе мока, което е украсено с кървящ отрязан пръст. Десертите могат да се комбинират с интересни напитки като чудовищна кръв, която всъщност е сок, опакован като банка за кръв.

Café NaZzzam

В град като Сеул, в който нощният живот привлича доста граждани и туристи, добрият сън е задължителен за справянето с деня. Именно затова кафе Незззам е такъв хит, заведението е оборудвано с удобни хамаци, отделени чрез завеси, за да могат посетителите да се усамотят. Всеки хамак е снабден с нужното за приятна дрямка – одеяла, чехли и възглавници. Успокояващата музика допринася за още по-добра релаксация и посетителите изпадат в дълбока дрямка в рамките на минути, за да получат нужната почивка от тежките си вечери на веселба.

221 B

Феновете на Шерлок Холмс веднага ще разпознаят името на това кафе, тъй като това е адреса на известния литературен герой. Вярно на името си, кафенето в Гангнам се придържа към тематиката, вдъхновена от нашумелия наскоро сериал на БИ БИ СИ, Шерлок, макар и с по-умерен подход. Налични са витрини с изображения, показващи лицата на Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фриймън, докато подложките за чаши и сладки бисквити допълват цялостната атмосфера.

Line Friends Café

Това е задължително място за посещение за феновете на популярното мобилно приложение за съобщения Line, това невероятно кафе е пълно с продукти и сувенири на симпатичните герои. Заведението предлага огромно меню, включващо Line-вдъхновени напитки и храни като бисквити, френски макарони, тарталети и напитки, на които можете да се насладите в колоритна атмосфера в анимиран стил.