Неща, с които да свикнете в Корея

Неща, с които да свикнете в Корея

02/11/2018 Off By ivo

Престоят в Корея е в състояние да промени ежедневните навици на човек, а колкото по-дълъг е, толкова повече се свиква с корейския начин на живот. Ето списък на потенциални промени, които да очаквате:

Нощен живот:

Денонощни магазини, бар и грил ресторанти и кафенета могат да се намерят навсякъде около вас и това може да превърне всеки в нощна птица. Заетостта през деня е направила Корея такова място, което да покаже истинския си блясък едва през нощта. Разбира се, за хората ставащи рано сутрин също има неща за правене – тогава е времето за посещаване на туристически атракции!

Снимки:


Окажете ли се в компанията на корейци може би ще свикнете автоматично да позирате за снимка, показвайки V знак с ръце. После тази снимка ще обиколи всички приложения от социалната мрежа, най-вече популярното КакаоТолк, а разглеждането на кадрите и оставянето на коментари ще се превърне в още една забавна част от деня без дори да забележите.

Кафенета:

Струва си да се обърне специално внимание на корейските кафенета. Ставайки все по-голям консуматор на ободряващата напитка Корея скоростно разраства културата си на кафепиене. Всякакви тематични кафенета, предлагащи разнообразие от вкусове могат да се намерят и кофеинът държи умората и скуката винаги надалеч.

Метални пръчици:

В сравнение с дървените, които са ни по-познати, тези са доста по-трудни за захващане и ще имате нужда от упражнения ако не искате да изтървете парче кимчи или екстра хлъзгави нудли върху себе си!

Соджу:

Течно злато за едни или криптонит за други, няма значение в кой лагер сте вие – соджуто ще бъде навсякъде около вас. Не е скъпо, силно-алкохолно е, може да се смесва с бира и да се правят коктейли, дори и да не искате да пиете ще разберете колко голяма е ролята му за забавлението или главоболието на корейските граждани.

Покланяне:


Ако искате да поздравите кореец, разбира се че е по-добре да го направите по корейския начин, а именно да приведете леко глава, кимайки. Е, има и специални, много официални ситуации, в които се налага дори да коленичите, но във всекидневието, било то в магазина, на улицата или с корейските ви приятели ще свикнете с по-лекия вариант.

 

Седене на пода:

Ондол – корейската подова система за затопляне на помещения е и причината много семейства все още да стоят на земята у дома си, гледайки телевизия или хапвайки. За някои това е дори по-удобно от седене на дивана, така че ако сте на гости на корейци имайте предвид и това!