Нощният живот в Токио – Забавления, игри и алкохол

Нощният живот в Токио – Забавления, игри и алкохол

12/12/2018 Off By ivo

През вечерта Токио е идеално място за забавление. Ясно е че местните жители имат натоварен и стресиращ работен ден, но те са създали среда,в която могат да се разтоварят през нощта. Това означава, че има разнообразни игри и спортове, с които да разпуснете – докато в голяма част от другите японски градове може да намерите само ресторанти и барове.

Нощно кану

Това може би не е първото нещо, за което ще се сетите ако посетите Токио, но всъщност можете да отидете и да плавате с кану или каяк точно в средата на града. През нощта водните пътища, които минават през Токио са доста спокойни и преживяването е истински релаксиращо, движейки се бавно и съзерцавайки светлините по водата.

Можете да плавате по река Кюнака, която ще ви отведе до великолепни осветени мостове и в крайна сметка до невероятна гледка към Токио Скай Три. Всичко това е направено с помощта на няколко местни екскурзоводи,които осигуряват цялото оборудване, което ви улеснява невероятно много.

Аркадни игри

Докато се скитате през оживените улици на Токио без съмнение ще забележите огромни зали, изпълнени с аркадни видео игри. В много други части на света те ще бъдат изпълнени предимно с тийнейджъри, но в Япония хора от всички възрастови групи прекарват времето си в игра точно в тези зали.

Препоръчително е да посетите такова място и да похарчите няколко йени за различни по вид игри. Вероятно ще намерите някои класики, които си спомняте от детството си, ако потърсите достатъчно усърдно – но новите игри,които са налични само в Япония са най-забавни.

Танцувайте, свирете на електронни барабани и пуснете детето в себе си да се забавлява! Най-големите аркадни зали са около Акихабара, но ще намерите такива в целия град.

Караоке

Друго японско клише, което си заслужава да опитате, докато сте в Токио, е караоке. Японците са се отдръпнали от караоке баровете, в които пеете пред непознати (въпреки че все още съществуват). Това, което е много по-често срещано в днешни дни, са частните стаи в големи караоке заведения.

Ще видите знаци за тях в много части на Токио – но особено много в районите за нощни забавления като Шинджуку, Шибуя и Роппонги. Вероятно ще бъдат написани на японски (カラオケ), но имената на повечето заведения често ще са написани и на английски език.

Големите заведения за караоке в Токио имат инструкции на английски, така че не се страхувайте. Те могат да бъдат доста евтини от около 3-4 лв. за час на човек в ненатоварено време и около 14лв. за час на човек в пиковите часове.

Батинг центрове

Най-популярният спорт в Япония е бейзболът, но това не е игра, която е подходяща за задния ви двор (ако изобщо някой в Токио може да има лукса да си позволи дворно пространство). И поради това се е зародила идеята за затворените клетки за бейзбол.

В цял Токио има няколко от тези закрити центрове, където машина ще хвърля бейзболните топки към вас, а вие ще ги удряте с цялата си сила.

Алкохол

И накрая, но не на последно място, е време да ви кажем за консумацията на алкохол. Въпреки че има много неща, който да правите през нощта в Токио, който не включват алкохол, там е налична оживена бар култура, която е много забавна и е добър начин да се срещнете с местните жители и други пътници.

Ако се отправяте навън през нощта, обърнете внимание на часа, в който общественият транспорт приключва. Но винаги имате опция да използвате такси, за да се приберете до хотела си, което е препоръчително ако сте излезли с идеята да пиете.

Роппонги

Един от популярните квартали за нощни забавления, както споменахме вече, е Роппонги, където можете да се насладите на токийската градска гледка от кулата Мори, за която споменахме в предна статия. Той е също така пълен с барове и ресторанти и може да бъде доста хаотичен и населен през почивните дни.

Много хора от Япония излизат в Роппонги, но репутацията му е на място, където чужденците са по-склонни да пият. Това може да е добра новина,ако търсите комфортни и познати от запада неща (като бургери) или искате да намерите бар, в който ще се излъчва любимият ви спорт.

Поради Световната купа по ръгби през 2019 година се очаква това да бъде много популярна зона за международните фенове, искащи да гледат игрите наголемия екран или да пият по питие след мачовете.

Шимбаши

Друг от известните квартали за пиене в Токио се намира в близост до железопътната гара в Шимбаши – но това място може би е по-специфично, защото бива посещавано почти изцяло от местни жители.

Това е мястото, където „салъримен“ – бизнес работниците в Токио –идват да пият, да хапнат и да разговарят с колегите си след натоварен ден в офиса. Там ще намерите много кръчми, които сервират евтина бира и якитори (шишчета с печено месо), като е много забавно да се включите в забавлението и да проведете няколко разговора с местните.

Не е препоръчително да прекарвате цялата си вечер там или да отидете твърде късно. Но това е добър начин да започнете вечерта си, по времето когато местните работници напускат офисите си.

Голден Гай в Шинджуку

И накрая трябва да споменем Голден Гай в Шинджуку, защото това място се е превърнало в една от най-обсъжданите области за нощен живот в Япония за чужденците.

Това, което прави Голден Гай толкова привлекателна област, е че е различна от повечето от другите места по света. Това е колекция от половин дузина малки тесни улички, които са изпълнени с малки барове. Повечето от тях могат да поберат само шепа хора и всички имат собствена уникална идентичност или тема.

Това е страхотно преживяване, през което можете да посетите няколко от тези барове, да поговорите с барманите и срещнете местните.