Пролетта в Южна Корея

Пролетта в Южна Корея

28/02/2019 Off By ivo

С отдалечаващите се зимни студове и бавното настъпване на пролетта, Южна Корея оживява, като пейзажите се изпълват с многобройни цветове и топлина. Нека разгледаме някои от най-красивите и очарователни места в Южна Корея, които трябва да се посетят през пролетните месеци.

Сопджикоджи

Като най-южната провинция на Южна Корея, остров Джеджу е първото място, на което пролетта настъпва, привличайки много туристи, които искат да се сбогуват със зимата. Сопджикоджи – район, разположен на източния бряг на Джеджу, е може би една от най-популярните части на острова за туристите, които искат да се насладят на цъфтежа на великолепните цветя канола. Покрит в жълти цветове, крайбрежният район е популярно място за заснемане на корейски драми и филми, като също така от там лесно се стига до село Джеджу и остров Удо.

Остров Чонгсандо

Известен със своята непокътната природна красота и спокоен ритъм на живот, южният остров Чонгсандо в провинция Джолла-нам на пръв поглед изглежда като нещо излязло от приказките. Това е предпочитана пролетна дестинация сред корейците, малкият остров е домакин на ежегоден фестивал, наречен „Бавното ходене“, провеждан всеки април, в който участниците се насърчават да се разхождат по острова колкото се може по-бавно, за да се насладят на зашеметяващите гледки и пейзажи като терасовидни оризища, панорамни гледки към морето и безкрайни, обагрени в жълто полета с канола.

Гуангянг Мехуа Вилидж

В тази живописна провинция Джолла-нам, където река Сомджин тече по периферията на планина Джирисан, се намира малко селце, което веднъж годишно бива покрито от цветовете на цъфтящите сливи, цветовете превръщат Гуангянг Мехуа Вилидж в нещо, което прилича на покрита със сняг зимна приказка.

За да отпразнува великолепието на цъфтежа на сливите, селото провежда фестивала Гуангянг Мехуа през месец март всяка година, който превлича многобройни туристи от Корея и останалата част на света. Там посетителите могат не само да се насладят на пролетния пейзаж, но и да участват в различни дейности като бране на сливи и приготвяне и похапване на сливови сладкиши.

Парк Йоидо

Въпреки че е оживен метрополис, Сеул също притежава своя голям дял от места, на които жителите му да се любуват на цъфналите череши, именно такова място е остров Йоидо, разположен на река Хан. Фокусът на пролетния фестивал на цветята в Йоидо през месец април са, разбира се, цъфтящите черешови дървета, от които има в изобилие. Улични представления, търговци на всякакви неща за хапване, предлагащи разнообразни вкусотии, приготвени с черешови цветове, както и безброй други забавления, правят фестивала чудесно място, на което да се насладите на великолепната природа и топлината след дългата студена зима.

Евърланд

Възрастни и деца обичат Евърланд, най-големият корейски тематичен парк, заради неговия екологичен сафари свят, пандите живеещи там, фойерверките и Т-Експрес – първото дървено влакче в страната. И все пак нищо не може да се сравни с фестивала на лалетата, който се провежда в парка всяка година, за да се отбележи началото на пролетта. Там огромните лалета и розовите градини оживяват, докато азалии, камелии и фрезии изпълват всичко с наситените си цветове. Посетителите на парка могат да се насладят на тематични паради и забавни представления по време на фестивала.

Джинхе

Всеки април месец многобройни черешови дървета разцъфват в малкото военно пристанище, наречено Джинхе, намиращо се близо до южното крайбрежие на страната, превръщайки градчето в пролетна мечта. Въпреки че Джинхе като цяло се счита за най-популярната дестинация за наслаждаване на черешовите цветове, най-популярните местности за тази дейност са хълмът Анмингоге, Джеуангсан парк и потокът Йоджуачон, които са обсипани с бели цветове и изглежда превъзходни.

Годишният фестивал „Джинхе Гунхангдже“ предоставя чудесна възможност да видите цветята по време на върха на техния цъфтеж, както и да се разгледа реплика на един от известните кораби на легендарния адмирал И Сун-шин, корейски военен кораб, използван от кралския корейски флот от 15-ти век.

Ичон Сансую Вилидж

Благодарение на голямата си колония от дървета „сансую“, през последните години Инчон се превръща в популярна дестинация през пролетта. Тези диви дървета, много от които на възраст повече от век, се славят с ярките си жълти цветове и изобилстват в целия град, но особено в спокойната област Бексамьон, известна още като Сансую Вилидж. Там фестивала на цветята „Ичон Бекса Сансую“ се провежда всяка пролет, като е изпълнен с фотографи, опитващи се да направят перфектната снимка, както и туристи, които искат да се потопят в естествената красота на Южна Корея.

Дворец Чангьонг-гунг

Някога дом на кралици и наложници от династията Чосон, двореца Чангьонг-гунг е идеалното място за тези туристи, които желаят да опознаят историята на Корея и да разгледат традиционната архитектура на страната. Освен това е и едно от най-добрите места в Сеул, на което посетителите да се насладят на пролетните цъфтежи и красоти на Южна Корея.

Асортимент от черешови цветове, сливови цветове, корейска храстова череша, корейски дрян, цветове на кайсии и царски азалии цъфтят сред странни и интересни сгради, което прави мястото невероятно красиво и перфектно за запомняща се снимка от пътуването. Ако наистина имате късмет можете да станете свидетел на падането на деликатните венчелистчета на черешовия цвят над моста на двореца, наречен Окчонгьо.