Резюме на “Анадър”

Резюме на “Анадър”

08/01/2019 Off By toni

Когато стане дума за страшно аниме, жанра е доста сложен. Една случка се развива още в началото и след това следват убийства, някой пък наблягат на свръхестественото и други подобни. Този жанр може много да се провали или да е супер успешен според зависи от това как един човек вижда този жанр.

Анимацията и стила на рисуване са много добри и допринасят към страшния елемент и мистериозната атмосфера. Специфичното тук е, че всичко е направено да придава на максимум атмосферата – училището, околната среда, времето, болницата, играчките и най-вече героите. Всеки си пасва на мястото. Може би малко над звуковите ефекти малко още можеше да се поработи, но като цяло самата атмосфера е доста страшна.
Като цяло, героите в анимето са странна група. Всеки е повреден и/или белязан по свой си начин. Той като Анадър влиза в категорията на свръхестественото, доста от нещата който се случват нямат никаква логика. Това също се отнася и за характера на героите, психическото им състояние и тяхното отношение, като цяло.

Повечето хора умират през секунда пред главния герой и да се чудиш дали не са зомбита.
Главният герой е Коичи, който се прехвърля в клас 3-3 в едно малко тихо градче Йомимая. Самата класна стая нищо, че е изпълнена с деца, няма смях и забавление, заради случката от преди 26 години. Която се върти. Тя е да има един допълнителен човек, дали учител или ученик, в класната стая и от там ги последват гадни случки и всички започват да се избиват. Този път допълнителния човек е тяхната класна, която дефакто е мъртва, но те разбират това към крайните епизоди.
Той се запознава с едно момиче Мей Мизаки, която е едно доста депресирано момиче и всички я пренебрегват, сякаш тя не съществува, Коичи после разбира, че е заради проклятието.

След този момент Коичи и Мизаки се сближават и сприятеляват, но само беди води от това, като хората да умират точно пред тях, момиче да падне и да се набоде на чадър.

Миками семпай е тази която е излишна, и се разбира, че тя е умряла преди години. Това се разбира когато Мей и Коичи търсят едни документи библиотеката и виждат нейна снимка, че е класна на класа от 1996.
Като цяло анимето е доста страшно, но има някой елементи където се обръща срещу тях самите и са смешни.