Резюме на Денс уит Девилс

Резюме на Денс уит Девилс

02/11/2018 Off By toni

В аниметата напоследък сме свикнали да виждаме как едно непопулярно момче получава всичките момичета, но в случая тук не е така. Цялата история се върти около едно момиче и демони.
Анимето започва доста обещаващо, музиката много си подхожда, даже по едно време да се чудиш дали не е мюзикъл.

Главната героиня е Ритсука, която е отлична ученичка, винаги прилежна, но няма почти никакви приятели. Един ден тя е повикана от студентския съвет, който се състои само от мъже. Опитват се да я обвинят във фалшива случка, но тя не се поддава, с това тя привлича интереса на главата на студентския съвет. Това обаче е само началото, майка и бива отвличана и тя не знае към кой да се обърне освен към шестимата демони. След като ги моли за помощ бива въвлечена в свят изпълнен с демони и вампири, който се бият за гримуара, който дефакто се оказва, че е тя самата. Тя постоянно е в опасност и момчетата все се хвърлят да я спасяват.

Имената на тези демони са Рем, главата на студентския съвет, Линдо, Шики,Урие, Роем и Мадже. Всички те се опитват да я ухажват за да им предаде гримуара, но тя не им вярва напълно. В няколко епизода те се обръщат един срещу друг, защото не искат да я дадат на другия. След отвличането на майката на Ритсука, тя разбира, че има нещо много специално в нея след като я отвличат вампирите и я подлагат на церемонията да вземат гримуара, тя разбира, че ще умре. Опитва се да избяга, но не успява, демоните идват на помощ, но тя се съгласява да продължи.
Разбира се мотива да се завладее света е там, както във всяко друго аниме.

Главния злодей е Неста, който няма сърце, то е било сложено в една статуя за да не може
никой да го убие. Демоните намират тази статуя и тя се оказва най близката до тях, буквално.
Тя накрая остава жива и анимето загатва за втори сезон, тъй като в последните минути казват, че господаря се е завърнал.
Като цяло анимето е приятно за гледане, на моменти искаш да си треснеш компютъра, но си заслужава да се види.

Автор: Шираки