Сувенирите в Корея

Сувенирите в Корея

24/10/2018 Off By ivo

Ако се връщате вкъщи от екскурзия в Корея със сигурност ще искате да донесете някой интересни корейски сувенири на близки и приятели. Едва ли искате да оставите това за последния ден и да се чудите какво да купите притиснати от времето, а и разнообразието е огромно и лутането между различни павилиони и магазинчета ще е гарантирано. Ето някои предложения, които могат да ви подготвят за това какво можете да намерите там.

Доджанг

Тези персонализирани печати са били, и все още са, широко използвани за подписване на договори, подпечатване на банкови книжки и други, това е вашият подпис под форма на печат. Разбира се, подобни могат да бъдат намерени и в други страни, но ако купувате подаръци от Корея, можете да ги персонализирате с вашите имена изписани с корейската азбука – хангъл. Евтините и персонализирани печати са страхотни подаръци и могат да бъдат закупени в малки пощенски магазини навсякъде в Корея.

Буче

Това е ръчно ветрило, което се сгъва, като също е страхотен подарък, който може да се донесе от Корея. Предлагат се разнообразни ветрила, изобразяващи различни традиционни картини и ако сте решили да вложите малко повече средства можете да закупите ръчно изработени модели, рисувани пред очите ви на улица Инсадонг-гил.

Чорапи

Причината, поради която чорапите са идеален подарък за купуване от Корея е, че те са евтини, разнообразни и уникални. Има специфични корейски дизайни, които изобразяват герои от корейски драми или изпълнители от К-поп групи. Купища от тях могат да бъдат намерени в магазинчетата в Мьонгдонг или Намдемун.

К-Поп Сувенири

Отново в Мьонгдонг или Намдемун могат да се намерят стотици к-поп сувенири на любимите ви изпълнители и групи, като плакати, дискове, ключодържатели, тениски, чорапи, чаши, стикери и много други.