Тотори, Япония

Тотори, Япония

19/06/2019 Off By ivo

Гледайки към Японско море, префектура Тотори изобилства от природни чудеса и изпълнена с традиционна японска култура. В допълнение към естествените пейзажи като пясъчните дюни на Тотори и крайбрежието Уратоми, там могат да се намерят и места като Ширакабе Уратоми и храм Джуун.

Ширакабе Додзогун – Курайоши

За посетителите, желаещи да се потопят в миналото, в Курайоши е пресъздадена традиционна улица в Ширакабе Додзогун. Складовете, намиращи се на тази известна улица, имат бели стени и червени керемидени покриви и идентичните сгради, наредени по улицата, създават впечатляваща гледка. Тези складове са помещавали пивоварни и предприятия за произвеждане на соев сос, но сега в тях се помещават стилни кафенета и галерии, като сред тях има и магазини за сувенири и подаръци.

Малката река, която протича между складовете, е пресечена от каменни мостове, а водата, която тече под тях, е толкова бистра, че посетителите могат да се насладят на прекрасната гледка от плуващи шарани.

Ханамигата – Акасаки

Ханамигата е просторно гробище, намиращо се на крайбрежието. Мястото му не е било умишлено планирано, но хората са започнали постепенно полагат покойниците си там с течение на времето и в днешен ден гробовете там наброяват над двадесет хиляди. Вместо да изглежда като типично гробище, мястото предава усещането за макетен град, издигнат от паметници и намиращ се край морето. Това е тихо място, където посетителите могат да чуят звука на разбиващите се вълни.

По време на фестивала Обон, през август месец всяка година, гробниците и надгробните камъни са осветени от фенери през нощта. Меката светлина от тези фенери осветява околността, създавайки приказна атмосфера, като най-подходящото време да се види тази гледка е падането на здрача.

Ханами Кайган – Нарииши но Хама

Ханами Кайган, известна още като Нарииши но Хама, е необичайна, естествено създадена крайбрежна зона, чийто бряг представлява съвкупност от кръгли камъни. Когато вълните достигнат брега, камъните започват да се блъскат един в друг, създавайки обвързания с това място характерен тракащ звук. Също така се казва, че ако се напише желание върху един от камъните и се хвърли в океана, то желанието ще бъде удовлетворено.

По крайбрежието също така има и слънчогледово поле. Макар и да не е особено голямо, все пак могат да се направят красиви снимки за спомен.

Пясъчните дюни Тотори

Пясъчните дюни на Тотори са най-големите дюни в цяла Япония и определени като един от природните монументи на страната. Дюните се простират до там, до където очите могат да видят, на разстояние от шестнадесет километра от изток на запад и около два и половина километра от север на юг. Фигурите, създадени на пясъчните дюни естествено от духащите ветрове, са не само красиви, но и осигуряват перфектната възможност за красиви снимки.

Гледката от пясъчните дюни към морето е неповторима, като също така на посетителите се предлага езда на камили или пясъчно сърфиране, а от източната страна на дюните се намира и Сакю Кайкан, където могат да се закупят сувенири или да се направи кратка почивка.

Резерват Йонаго Мизутори

Йонаго Мизутори гледа към езерото Накауми, което е разположено между префектура Тотори и префектура Шимане и е петото по големина езеро в цяла Япония. То се намира в близост до Японско море, като то е дом на много видове риба, както и разнообразие от красиви мигриращи птици.

Когато дойде зимата, там могат да се видят над хиляда бели лебеда, които мигрират към района. Могат да се видят и диви гъски, патици и други видове птици, определени като природни съкровища, като белоопашат орел и гъска Тайга. Макар и да се намира на малко по-отдалечено място, то със сигурност си заслужава посещението.

Храм Джуун

Също известен като храм Фуджи-джи, храмът Джуун е създаден през 1334 година. Светилището е известно със своите глицинии и много от посетителите се стичат там, за да видят красивият им цъфтеж. Гледката към красивите цветове на глицинията, висящи от клоните на дърветата, е наистина неповторима и определено си заслужава да се види.

Фестивалът Фуджи се провежда всяка година от 3-ти до 5-ти май там. По време на фестивала има много събития, като представления на Тайшогото (Арфа Нагоя). Под дърветата глициния се приготвят места за сядане и посетителите могат да се насладят на традиционни японски сладкиши и чай.

Урадоме Кайган

Крайбрежието Урадоме е известно със заострените си и назъбени скали. Там посетителите могат да видят естествено оформени пещери и интересни скални образования. Мястото е едно от най-живописните места по японското крайбрежие. Посетителите могат да се разходят по крайбрежната пътека и да се насладят на прекрасните гледки пред тях. Там има и много заливчета, така че туристите могат да се възхищават на разнообразния красив релеф на тази околност.

През летните месеци брегът се препълва с хора, които отиват дам да поплуват и да се насладят на морето. Водата там е кристално чиста, така че е чудесно място и за гмуркачите.