Що е то дремел

Що е то дремел

02/11/2018 Off By toni

Ако познавате изкуството косплей, то често ли си задавате въпроса, как тези хора са успели да направят толкова яки и детайлни брони. Може би самите вие сте косплейъри, които мечтаят за подобна прецизна обработка. Тайната е само една и нейното име е акумулаторен мултишлайф или както го наричаме тук в България- дремел.

Всъщност Дремел е наименование на марка мултишлайф. Тази марка е толкова известна и скъпа, че думата дремел се налага у нас като синоним. Die grinder или rotary tool е точното английско наименование на продукта. Той представлява ръчен електрически инструмент, използван за шлайфане, полиране или обработка на материал ( метал, пластмаса, дърво и др.). Инструментът е подобен на малка моторизирана бормашина и вместо да купувате инструмент за пробиване, рязане, завиване или шлифоване, то мултишлайфа ще върши всички тези неща едновременно.

Акумулаторният мултишлайф е най-удобният инструмент за всеки косплейър. Повечето електрически инструменти са обемисти, защото са предназначени за строителна работа, докато дремелът е малък и практичен. Той може да Ви послужи в почти всичко: пробиване на дупки в дебела кожа за колани, изработване на различни дребни детайли на бронята, гравиране на дръжката на меча ви, даже пробиването на мъниста не е никакъв проблем.

Инструмента се предлага в два варианта безжичен и такъв със захранващ кабел. Мултишлайфа със захранващ кабел притежава много повече мощност, а безжичния е доста по-малък и компактен. Когато си купувате дремел е добре да търсите модел със степени на скорост, тъй като различните материали се обработват с различна скорост. При закупуване на мултишлайф съветът ми е да си вземете и голям сет с различни приставки. Единственото правило е сета с приставки да е на същата фирма, на която е и уреда. Къде може да си купите този инструмент? Оглеждайте са за промоции в големите хипермаркети, там често има добри предложения на ниски цени.
Успех и приятно шлайфане!

Автор: Елм