3-gatsu no Lion / Изкуството на една антична игра II-част

3-gatsu no Lion / Изкуството на една антична игра II-част

06/11/2018 Off By boris

3-gatsu no Lion може би не е шоу за музиката, но дори саундтрака му работи ефективно благодарение на таланта на своя създател и неговите колеги. Меланхоличната атмосфера с добра хореография и интелигентно времеви „OST“ помагат на анимето да разкаже своята история. Тематичните песни много добре се вписват в темите на анимето. По-специално, песента “Отговор” на „Bump of Chicken“ наистина помогна психологията на анимето. Мисля обаче, че най-голямата похвала трябва да бъде дадена на главния актьор на Рей, Кенго Кауаниши. Начинът, по който той озвучава Рей, го кара да се чувства много правдоподобно, особено по време на мощни моменти. Изиграването на герой като Рей често е много трудно, но той го изпълнява без проблеми. И накрая, разказите на анимето остават силни по време на цялото аниме. Вместо да се разчита на разказвач, то разказва самата история със своите герои.

Гледайки “3-gatsu не Lion” се чувствате много различно в сравнение с някои от другите анимета, които съм гледал, свързани с наблюдаване на развитието на един човек като личност. Той не само има тежка характеристика, но психологията на анимето дава уникално усещане за развитието му. Връзката с изграждането и реализма наистина дава на тази част от живота му повече от обикновените приключения. При тези тежки обстоятелствата, всеки ден е предизвикателство за Рей, което той приема и побеждава. Независимо дали е в живота или на конкурентната шоги сцена, ние можем да видим как Рей се развива като човек.

Все пак не мога да препоръчам това шоу на всички. Това определено е шоу, което не е по вкуса на всеки и за читателите на мангата, може да се почувствате малко разочаровани от него, когато знаете всичко, което все още е остава на тъмно за зрителите на анимето. И все пак, в крайна сметка, „3-gatsu no Lion“ е в състояние да вдъхне живот на зрителите си и да ви накара да се замислите със силната си посока и история за тази завладяваща мелодрама.