Psyren

Psyren

11/02/2019 Off By boris

Агеха Иошина е самоуверен ученик от гимназията, който помага на другите срещу заплащане. На връщане от работа, той намира странна визитна картичка с думата “Psyren”, отпечатана в телефонната кабина и решава да я запази, без да знае за целта си. Още на следващия ден Агеха открива, че съученикът му Сакурако Амамия притежава същата визитна картичка. Когато я разпитва, Сакурако го моли да я спаси, сигнализирайки деня, в който започнат неприятностите му.

Объркан от обстоятелствата на тази среща, Агеха осъзнава, че нещо не е наред, когато Сакурако изчезва. В опит да разбере какво се случва, той решава да се обади на номера на визитната картичка и му задават поредица от въпроси с тайнствен глас, който завършва с последен, загадъчен въпрос: „Искате ли да отидете в Псирен? ” Така започва участието на две тийнейджъри в игра на живота или смъртта в един странен свят, обитаван от чудовища, наречени “Табу”. Предоставена възможност за използване на психически сили, известни като “PSI”, дуо борбата да се върне на мястото, което те наричат ​​вкъщи.

Не бих нарекъл историята „лоша“, но тя не разполага с няколко области, които я задържат от над средното ниво. Проблемът тук е, че е трудно да се определи дали “Psyren” идентифицира като “seinen” или “shounen”, тъй като тя съдържа познати настройки на историята от двата вида серии. Имате типични тренировъчни дъги и имена на атаки, с които тези, които четат “shounens”, са запознати, но имат достатъчно зрял / сложен заговор, който да се счита за “seinen-esque”. Това е сравнително рядка смес и въпреки че не намирам нещо по-специално за нея, това води до някои неудобни сценични поредици. Очевидно не мога да вляза много тук, без да развалям историята, но тези, които са запознати с нея, вероятно ще знаят за какво говоря.