ACCA: 13-ku Kansatsu-ka

ACCA: 13-ku Kansatsu-ka

29/10/2018 Off By boris

ACCA – националната организация на царството „Доуа“, което предоставя обществени услуги на гражданите на страната е създадена като част от мирното споразумение между краля на „Доуа“ и 13-те държави част от страната по време на един от техните бунтове. Сто години по-късно „Доуа“ е в период на безпрецедентен мир, дължащ се отчасти на системата „ACCA“. Въпреки това започват да се появяват слухове за държавен преврат. Жан Оус, вторият командир на инспекционния отдел на „ACCA“, е натоварен с инспекцията на всичките 13 държавни клона. Какво ще открие, когато извършва огледа си?

Завладяваща и загадъчна, „ACCA: 13-ku Kansatsu-ka“ е мистерия, която разкрива свят на разнообразни култури и начин на живот, със сложни връзки между героите, докато истината за държавния преврат бавно се разгръща.

Представянето е това, което наистина държи анимето заедно. Хладната атмосфера, тънкият дизайн на характера на геройте ги оживява и прави по-меки от колкото са всъщност. Акварелният фон създава много сюрреалистична, но емайнерска естетика на градския район до пустинния квартал. Отново всички те подчертават доверието на анимето в собствения му стил и сценарии. Анимациите на героите им дават доста повече живот и личност от обикновено, всяко определено движение, разказва кои са и какво представляват, освен външността им или ролите им.

В крайна сметка, „ACCA: 13-ku Kansatsu-ka“ е чисто умайващо преживяване, което се поддържа от хладното му отношение и привлекателна естетика. Анимето не предлага много по отношение на емоционалната ангажираност, но не е лоша цена да платим за аниме, което е психически ангажирано, но странно удоволетворително. Много е лесно да оценим ангажимента си към изграждане на света на един интригантски разказ. И аз харесах всяка секунда от това преживяване.