Ajin

Ajin

03/01/2019 Off By boris

Тайнствените безсмъртни хора, известни като “Аджин”, се появяват преди 17 години в Африка. След откриването им те са били обявени за заплаха за човечеството, тъй като биха могли да използват силите си за зло и са неспособни да бъдат унищожени. Оттогава, когато открият аджин в обществото, той бива арестуван и задържан веднага.

Изучавайки усилено, за да стане лекар, Кей Нагай е висококвалифициран ученик, който знае много малко за “Айжин”, след като ги е видял да се появяват в новините от време на време. Учениците се учат, че тези същества не се считат за човешки същества, но Кей не обръща особено внимание в клас. В резултат на това, неговото опасно малко познание по този въпрос се оказва напълно неподходящо, когато той оцелява при инцидент, за който се предполага, че ще претендира за живота му, сигнализирайки за неговото прераждане като аджин и началото на дните на мъчения. Въпреки това, тъй като той се озовава сам в бягство от целия свят, Кей скоро осъзнава, че повече от неговия вид може да са много по-близко, отколкото той мисли.

Това аниме много прилича на филм на ужасите. “Ajin” използва много идеи, заимствани от фоклора и фантастиката на филмите ужасите. Сред тях са древни чудовища (аджините), правителството, което ги преследва, и тъмна история за това как животът на един млад човек се променя завинаги, след като се е замесил с тях. На базата на манга със същото име, “Ajin” е повече или по-малко вълнуваща история.

Както може би се досещате, анимето не е много за безгрижните. Няма никакво място за комедия, а самата история не се страхува да убива герои с едно щракване на пръстите си. Едва ли има хора, за които да изпитваме съчувствие по време на шоуто. Дори и Тосаки и неговият помощник Изуми могат да бъдат трудно свързани с тях, тъй като са активни членове, в проследяването на Айжиновете. Така че по същество трябва да е ясно, че анимето е трудно да накара хората да харесват неговите герои. Мисля, че единственият характер, който може да се счита за ценен приятел, е Кайто. Той е безкористен и често взема смели рискове, за да помогне на другите, включително да постави собствения си живот на карта, за да помогне на Кей. За съжаление, той може би е само малка част от добротата в техния тъмен свят. Междувременно анимето подтиква идеята за хората, способни да бъдат истинските чудовища. Недостатъкът е, че това е това, което виждаме най-вече на хартия, а не по-дълбоко вникване в техните герои. Мангата върши по-добра работа по адаптиране на характеристиките като с герои като Сатоу.