AKB0048

AKB0048

19/05/2019 Off By boris

След междупланетна война в началото на 21 век планетата Земя е оставена в руини, като голяма част от нейната екосистема е напълно унищожена. Тъй като вече не беше възможно да живеят нормален живот на тази планета, жителите са принудени да се преместят на други планети, където животът, да се надяваме, ще бъде по-удобен.

Организацията за дълбока галактическа търговия, тоталитарно правителство, което засяга много от новозаселените планети, по някакъв начин стигна до извода, че музиката е източник на зло и че тя трябва да бъде забранена и унищожена за добро. Скоро се сформира групата за таланти “AKB0048”, базирана на оригиналните членове на “AKB48”, живели някога на Земята. Въпреки че музиката им сега се смята за всеобщо незаконна, те правят своята мисия да върнат музиката си към живот, като пътуват от една планета до друга и провеждат колкото се може повече концерти. Те трябва да преминат изцяло нов набор от методи за обучение, за да станат най-доброто, което е възможно, като същевременно избягват постоянната опасност да бъдат арестувани заради музиката си. Присъединете се към междупланетни попзвезди “AKB0048”, докато се опитват да спасят света - с музика!

Не често се случва аниме, което привлича едно към аудиторията толкова бързо, колкото прави “AKB0048”. Като се има предвид това, което вероятно е едно от най-глупавите предпоставки някога в анимето, писането се хваща и бяга с него, въртейки сложна история за футуристични идоли в свят, където забавленията са забранени.

Влязох в това шоу с невероятно ниски очаквания и си отидох учуден. Въпреки че шоуто не пада твърде тъмно, има някои доста мрачни тонове – да изнасят концертите си в светове, където забавленията са забранени, идолите от два екипа, група за изпълнение и защитаваща група. Идолите в отбраната трябва да се борят срещу организация, която използва живи боеприпаси и активно се опитва да улови или убие 00-те членове.