Aquarion Evol

Aquarion Evol

22/05/2019 Off By boris

12 000 години след събитията в “Genesis Aquarion,” хората живеят на звездата Вега под постоянна заплаха от трансмерни същества, наречени Абдуктори. Тези врагове произхождат от сестрата на Вега Алтаир и нападат Вега за човешкия живот. Като противодействие, организация, известна като “Neo-DEAVA”, се сформира за борба с похитителите. Те пилотират модерни костюми, наречени “Aquaria” и са строго разделени по пол. Момчета и момичета нямат право да контактуват; те дори са сдържани да се бият на едно и също бойно поле. Събитията обаче се превръщат в шокиращ обрат, когато напреднал механичен костюм на Абдуктор се присъедини към разгрома.

Двама тийнейджъри, Миконо и Амата, са завлечени в конфликта. Несъзнателно, Амата изпълнява табу, когато призовава аквариума и инициализира това, което се нарича Забранен съюз между мъжки и женски аквариуми. “Neo-DEAVA” е шокиран и последствията от действията на Амата са много по-далечни, отколкото той осъзнава. Как успя да извика аквариума? Къде се научи да създава Забранен съюз? И защо Миконо също беше в състояние да пилотира меча костюма?

За съжаление, освен възхитително осеосмичната настройка, в която се намираше, историята и героите оставят малко за желание. В основата си не е история, която трябва да се приема на сериозно. Подобно на предиквела, има много нелепи и нелепи събития, които се случват през цялото шоу. Какво ще кажете за ударния удар, който обвива цялата планета само за да пробие врага в космоса? Какво ще кажете за всеки път, когато героите се комбинират в Механа на Аквария, изпитват близо до оргазъм? Ако можете да спрете голяма доза вяра, можете да се насладите на това шоу, тъй като тук има много забавни и вълнуващи материали. За някои липсата на сериозна и добре обмислена история наистина може да бъде разочарование. Всъщност историята в “Aquarion EVOL” имаше голям потенциал. Злодеите на Алтаир и техните мотиви принадлежат в морално сива зона, но планетата Алтаир е оставена най-вече неразвита и неизследвана, докато кредитът се търкаля.