BanG Dream!

BanG Dream!

05/11/2018 Off By boris

Още от много малка, Касуми Тояма винаги е търсила “звездният бийт”, блестящ и вълнуващ звук, който е чула като дете, гледайки към нощното небе. Точно след като влеза в гимназията, Касуми се натъква на “звездата китара” в един склад в стара заложна къща. Чувствайки трепет и вълнение, които тя никога преди не е изпитвала, Касуми се обединява с още четири момичета и започва едно дълго пътуване в живота, в търсене на “звездният бийт“.

Това е най-доброто аниме, в което мислите и чувствата на героя са толкова ярко оформени и почти всички от тях изпитват истински растеж и развитие. Най-яркият пример е Рими, която в началото е плахо, срамежливо младо момиче, което по всички категории е засенчена от по-голямата си сестра. Това обаче не спира Рими да преодолее страховете си и да продължава да се развива превръщайки се в един от най-силните членове на групата, заделяйки нейната плахина и свирейки на живо за стотици хора. Сая иска да се присъедини към групата, но смята, че не може, защото трябва да се грижи за семейството си. Ариса с неохота се вмъква в групата и отчаяно се наслаждава на времето си с момичетата. Няколко пъти по време на анимето семейна криза или личен страх заплашва да унищожи бандата напълно.

Това е едно музикално аниме, който прекарва забележително малко време всъщност фокусирано върху музиката. Промените, които всеки герой преминава от началото на анимето до края, е това, което прави „BanG Dream!“ толкова приятно за гледане, дори ако историята, изображенията и дори музиката му са сравнително светски в света на анимето. Ако търсите история със силен характер – тази, която ви кара да чувствате толкова много емоции, но всички те да са чудесни това е тя. Сърдечно препоръчвам „BanG Dream!“ на всички.