Beatless/ “Бийтлес”

Beatless/ “Бийтлес”

14/10/2018 Off By boris

С огромен напредък в технологиите, човечеството е създало „HIEs“, човешки роботи, които действат като обществени и лични служители за обществото. За разлика от много други, любезният ученик Арато Ендо третира HIEs като равни, но финансовото му положение не му позволява някога да притежава един. Въпреки това, нормалният му живот е преобърнат, когато обикновената разходка до местния магазин за хранителни стоки е сполетяна от мистериозна среща.

Злонамерено нападнат от хакнат „HIE”, Арато е на прага на смъртта, но за щастие той е спасен от необичайен “HIE”, носещ ковчег с оръжия. Нейното име е Лация, една от петте силно напреднали “HIEs”, които наскоро избягават от хватката на мистериозната „Мемефрейм“ корпорация.

Изправен пред хакнатата кола която ще ги прегази, Лация предлага на Арато сделка: в замяна на спасяването на живота му, той трябва да се регистрира като неин нов собственик, като по този начин поема пълна отговорност за действията и. С малъко опции, той решава да се довери на това изкуствено момиче и и позволява да живее в дома си. Въпреки, че Лация започва да се адаптира към новия си спокоен начин на живот, тя предупреждава омаяния от нея Арато за едно нещо – тя няма душа.

Докато основната идея е да имате супер интелигентна „AI“ система, контролирашта човечеството, за да има мир за всички, не е нещо ново и често се среща в научно-фантастичното изкуство. По-голямата част от времето роботите господари се стремят да покоряват и поробят човечеството на волята си, а след това човечеството се бори! Бийтлeс поема различен път и търси мир за всички … чрез контрола на масите.

За каква цел са създадени тези изкуствени същества? Насред въпросите за съвместното съществуване на тези изкуствени същества и хора, едно 17-годишно момче трябва вземе решение …