Bloodivores

Bloodivores

14/11/2018 Off By boris

Преди 60 години странно явление, което кара цялото население да изпадне в състояние на безсъница и ги принуждава да останат будни повече от една пълна седмица. Жертвите, напълно лишени от сън, всички изпадат в състояние на меланхолия и лудост. За да се излекува тази болест, се произвежда ново лекарство, но страничните ефекти са, че то превръща пациентите във вампири.

Човечеството започва война срещу този нов изкуствено създаден вид и триумфира, но някои от вампирите успяват да оцелеят. Роден от човек и вампир, главният герой Ми Лиу, “Детето на надеждата”, е този, които представлява новата надежда, която ще свърже двата вида. Ръководител на банков обир, Ми Лиу е арестуван и прехвърлен в специален затвор на „Агенцията за национална отбрана“, който е специално направен за да държи вампирите.

Опитвайки се да избяга от затвора с момиче на име Анжи, Ми Лиу е нападнат от странни чудовища и открива, че мястото на затвора съответства на родното място на вампирите, старата столица “Blue Town”. Защо вампирите са събирани и задържани на точно това място? Какви са тези странни чудовища, които ги атакуват? Нашите герои трябва да се борят, за да решат тези мистерии.

Визуализациите на това аниме, не бяха едни от най-добрите в днешно време, но по никакъв начин не можем да ги наречем лоши, по скоро нещо средно. Героите бяха добре изработени със спецефични за тях характери, които ги определяха като личности и им помагаха и на своя страна пречеха в решаването на голямата мистерия. Като човек, който не е голям фен на вампирите и подобни, мисля че бяха добре изработени като за аниме от този калибър. Препоръчвам това аниме на всеки, който си пада по „шонен“ тип анимета с малко мистерия и искат да се впуснат и разкрият тайните на “Blue Town”