Dantalian no Shoka

Dantalian no Shoka

10/04/2019 Off By boris

Преди шест месеца лорд Хю Антъни Дискард, известен още като Хюи, загуби ексцентричния си дядо, сър Уесли Дискард, който беше известен колекционер на редки книги. Завещанието на дядо му гласи, че за да наследи имението си и всичко вътре в него, той трябва да поеме попечителство над Библиотеката Мистика де Данталиан – архив, съдържащ забранени знания – и също да се грижи за мистериозно момиче, наречено Далиан.

Когато Хюи се настанява в имението, стар съперник на дядо му урежда среща с него. Далиан, знаейки, че съперникът е убиец на Уесли, отбелязва и открива, че убиецът притежава Книга на фантомите – прокълнат том, който Уесли се опита да запечата. Когато книгата излага на опасност двете, Хюи открива, че “Bibliotheca Mystica de Dantalian” и “Dalian” са едно и също, и тя поверява на Хюи ключа за отключване на знанията, съхранявани в нея. Заедно Далиан и Хюи запечатват книгата и по този начин започва малко вероятно партньорство, тъй като те решават мистерии, причинени от други книги на фантома.

Странно се насладих на първия епизод много за моя изненада. Отначало си бях помислил, че може би ще ми е малко скучно, тъй като това обикновено не е тип аниме, което бих пробвал. Но казах какво по дяволите и гледах първия епизод. Това беше решение, за което не съжалявам, тъй като вече съм закачен за историята и искам да знам повече за нея. И аз честно се наслаждавах на комедията между Хюи и Далиан във всеки епизод, тъй като тя се играе прекрасно и просто се вписва добре в развитието на героите.

Като цяло съм силно доволен, че взех това шоу, тъй като изглежда доста обещаващо, надявам се да не ме разочарова някъде по пътя. Ако историята се събере и събере някои хлабави сюжетни дупки, все още смятам, че това аниме ще бъде фантастичен часовник. За съжаление тя не запълни всяка парцела по пътя, като някои неща останаха мътни. Това изглеждаше като вида аниме, който се нуждаеше от още 12 епизода, за да се закръгли в това, което може да бъде. Надяваме се, че сезон 2 излиза, за да обясни свободните цели, и вместо да бъдат епизод по епизод, те го свързват заедно в нещо, което протича по-добре.