Dorei-ku The Animation

Dorei-ku The Animation

28/08/2019 Off By boris

С нетърпение да разбере, защо гаджето на най-добрата й приятелка я е зарязало за мъж, твърдоглавата Ейя Аракава предлага среща с тях. Събрани заедно в кафене, Юга Оота се съгласява да отговори на въпросите на Ейя, само ако успее да установи правилно отношенията на двойка, която седи срещу тях, което тя прави при първия си опит. Изумен от изключителния й интелект и интуиция, той я кани на частна среща, където я запознава с концепцията за метода за управление на робите или “SCM” – устройство, подобно на фиксатора, което има способността да превръща хората в роби. Когато двама потребители на “SCM” влизат в двубой, устройствата оказват мощно влияние върху мозъка им. След като дуелът приключи, “SCM” усилва чувството на задължение на губещия и ги принуждава да се наведе към волята на победителя. Искайки отчаяно да изпробва собствените си способности, Юга моли Ейя да действа като негова застраховка в случай, че самият той стане роб. Осигурен достъп до 10 милиона йени, работата на Ейя е да убеди майстора на Юга да го освободи от длъжност. Макар и в началото да се колебаят, думите на Юга отговарят на личния й копнеж за нещо повече от живота й и тя се съгласява с молбата му. Когато обаче мистериозната организация започва бързо да трупа роби, Ейя се заплита в игра, много по-опасна, отколкото някога би могла да си представи.

С красиви визуализации, завладяващ саундтрак и интересна концепция, “Dorei-ku” със сигурност има доста интересна и уникална основа. Единственото ми истинско оплакване би било относно разказването на сюжета и историята, в който за съжаление има много дупки. Но ако сте готови да погледнете миналото, това аниме определено си заслужава да го гледате.

Самият дизайн е красив. Някои сцени са наистина изключителни и в това отделение нямам какво да се оплача. Интрото е доста закачливо, но дали оцелва духа на анимето? Може би не, но определено е над повечето средностатистически такива. Освен интрото, не мога да кажа, че музикалният аспект на анимето ми направи по-голямо впечатление.