Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

11/10/2018 Off By ivo

Драгън Куест е поредица от игри, създадени преди повече от 30 години. От тогава чара на франчайза, като изпипаните приключения, наситени с фантазия, го превърнаха в една от най-обичаните ролеви серии в света на игрите.

Драгън Куест XI въвежда японската РПГ поредица в 21-ви век, добавяйки няколко подобрения към бойната система, нужни за спечелване на опит и съкровище, като прави героите си по-силни, по-интересни и достъпни.

Играта дебютира в Япония през 2017 година, като продаде повече от 3 милиона копия за различни игрови платформи на пазара.

Приключението започва изпълнено с надежда и вълнение с протагониста, легендарен герой със силата да спаси света. Но реалността удря играча бързо, тъй като владетелят на Кралството на Хелиодор ви нарочва като заплаха за света, а не за неговия спасител и героя се впуска в неистово бягство, за да избегне залавяне.
Подобно на повечето игри в поредицата, Драгън Куест XI върши фантастична работа, като ви кара да се обвържете емоционално с героите и историята, правейки вашата мечта за приключение реална.

Планирайте повече от 60 часа, за да изиграете тази история. Хубавото на играта е, че е направена със система, която не ви принуждава да прекарате голяма част от времето си в безсмислени битки за събиране на оборудване и опит с цел да продължите напред, както правят доста други игри. Във всяка нова област можете спокойно да съберете повече от достатъчно опит, за да победите главния антагонист в региона и да продължите с историята.

Новото заглавие в култовата поредица най-вероятно ще ви разтърси така, както японските ролеви игри не са от години. Нейната история описва надеждата и скръбта на героите, които се стремят да спасят света от тъмнината, показвайки силните си страни и начина, по който ги използват, за да преодолеят своите слабости. Тя опростява някои от по-объркващите традиционни системи за битки и пътуване от точка до точка в света на играта и резултатът е преживяване, което е просто приятно за игра.