Drifters

Drifters

06/11/2018 Off By boris

По време на голямата битка при Секигахара през 1600 г. Тойхоиса Шимазу е отправна точка за отстъпващите му войски и е критично ранен, когато изведнъж се намира в модерен, блестящ бял коридор. Изправен пред един стоичен човек на име Мурасаки и стотици врати от двете страни, Тойхоиса се вмъква в най-близката врата и в един свят, напълно различен от неговия. Странната земя е населена от всякакви фантастични същества, както и герой от различни епохи на света на Тойхоиса, за които се смятани за мъртви. Бързо се сприятелява с скандалния военачалник Нобунага Ода и древния стрелец Йоичи Сукекака Насу, Тойхоиса научава за политическото неразположение, разтърсващо през континента. Освен това те са били призовани като “Drifters”, за да се борят срещу “Ends”, хора, които са отговорни за създаването на империята „Орт“ и се опитват да унищожат „Drifters“. Тъй като “Ends” стават все по-силни, така и преследването на елфите и други демихумани. Тойхоиса и неговата група от неконвенционални герои са на път да се бият в нова световна война, за да помогнат на субектите на империята, като същевременно защитават земята, за да претендират за себе си и да предизвикат “Ends”.

Адаптирано от „Hoods Entertainment“, анимето е доста точно по мангата която е база за него. Това е, което ме впечатлява много, когато за първи път гледах това аниме, е дизайна на героите. Анимето има отличителен стил на адаптиране на характерните черти на героите. Това е особено признато от сплашващите визуализации на “Ends”, тъй като изглеждат убедително заплашителни. Настройката на битките също е украсена с тъмен фентъзи вид с руини, древни замъци и др.

„Drifters“ е едно аниме, което ме впечатли с общото си съдържание, но и със способността му да забавлява публиката си. Ако имате чувство за хумор, това аниме със сигурност ще си заслужава всеки момент. Определено бих препоръчал „Drifters“, дори ако не сте фен на творбите на автора.