Freezing

Freezing

01/05/2019 Off By boris

Историята се развива в леко футуристичен свят, където Земята е завладяна и е във война с извънземни от друго измерение, наречена “Нова”, историята следва приключенията на едно японско момче на име Казуя Аой, което се записва за обучение в специално училище за генетично модифицирани момичета на име “Пандорас”, които се борят с извънземните и техните мъжки партньори, наречени Лимитери, които използват специална сила, наречена “замразяване”, за да ограничат мобилността на опонента си. Главният герой се запознава с необичайно по-възрастно момиче на име “Satellizer el Bridget”, което изглежда е най-мощната Пандора в класа си, но все още не е избрала мъжки партньор, който да я ограничи и въпреки предупрежденията на всичките му приятели, той решава да бъде нейният Лимитер.

Съдейки по обложката на всеки том, може да се предположи, че “Freezing” е манга, състояща се от бойни изкуства, романтика и малко “ecchi”. Дори първите няколко глави биха могли да ви подведат в мисълта, че тази манга е част от прекалено обикновения жанр, с участието на един герой, който по някакъв начин успява да бъде заобиколен от нищо друго освен красиви момичета, готови да се бият до края на света за любов. Жанр, в който без значение колко лоша или едностранна изглежда битката, героите винаги излизат невредими. “Freezing” обаче далеч не е бойна-харем манга и в същото време е много повече от това.

Истината е, че замисълът е много по-тъмен, отколкото изглежда. Предпоставката на тази история е, че извънземните същества, известни като “Нова”, са нахлули в Земята с намерението да унищожат човечеството. За да се пребори с тази заплаха, човечеството създаде сила на супер силни индивиди чрез човешки експерименти. Но въпреки че тези подбрани индивиди са надарени със свръх сила, те не са непобедими или освободени от страдание. Напротив, повечето битки с “Нова” завършват с тежки жертви за добрите и никой не е пощаден, тъй като дори близки приятели и любовници стават жертви на разкъсване и манипулиране. “Нова” не са единствените лоши момчета, които са демонстрирани и в “Freezing”. Дори хората се поддават на други занимания, далеч по тъмни от тези на главните герои. Което заформя тази мрачна история не препорачителна за по младите.