Gabriel DropOut / „Габриел Дропаут”

Gabriel DropOut / „Габриел Дропаут”

29/10/2018 Off By boris

Векове наред „Рая“ изисква от младите си ангели да живеят и учат сред хората, за да станат пълноценни ангели. Това не е по-различно за най-висшата от всички ангели наречена “Габриел Уайт Тенма”, която вярва, че мисията й е да бъде велик ангел, който ще донесат щастие на човечеството. Въпреки това Габриел се пристрастява към видеоигрите на Земята и в крайна сметка става хикикомори. Провъзгласявайки себе си за “Паднал Ангел”, тя е апатична към всичко около нея – за голямото раздразнение на Виннет Април Тсукиносе, демон, с когото Габриел се е сприетелила в ранните си дни като ангел на Земята.

Опитите на Венинет да върнат Габриел обратно на предишното и състояние са напразни, тъй като Габриел отхвърля всеки опит да промени скъпоценния си начин на живот. Докато прекарват времето си на Земята, те се срещат с две ексцентрични личности: ангелът Рахил Аинсуърт Шираха, съученикът на Габриел със склонност към садизъм и демонът Сатаничия Макдауъл Курумизава, тромав, самопровъзгласен бъдещ владетел на Подземния свят.

„Габриел Дропаут” следва комедийния живот на тези четирима приятели, тъй като напълно не успяват да разберат какво всъщност означава да бъдеш демон или ангел.

В заключение, „Габриел Дропаут” е много забавно и комедиино аниме, който играе с интересната идея за ангели и демони и разбива вашите очаквания за това и какви трябва да бъдат техните личности. Аз лично се забавлявах докато го гледах, наистина се наслаждавах на всеки епизод и се привързах към героите по време на анимето. Не мога да видя как аниме, което ме накара да го очаквам всеки понеделник, не заслужава да бъде едно от моите любими а може би и на вас. Силно препоръчвам това аниме на всеки, който търси хубава комедия, за да се забавлява докато гледа.