Goblin – Guardian: The Lonely and Great God

Goblin – Guardian: The Lonely and Great God

04/11/2018 Off By toni

Когато за първи път човек чуе заглавието “Гоблин”, то почти всеки си представя грозно и зло същество. Гоблинът от тази драма обаче, въобще не може да се оприличи с тези качества.

В древни времена Ким Шин (Гонг Юо) е ненадминат генерал във войните. Младият крал обаче ревнува от почестите, с които се слави Ким Шин и решава да го убие. Боговете виждат това и превръщат Ким Шин в Гоблин, притежаващ безсмъртен живот. Отначало той мисли, че това е благословия, но по-късно осъзнава, че безсмъртието му носи само мъки.

Така изминават 900 години от живота на Гоблина, в който той търси своята невеста, единствената способна да прекрати безсмъртния му живот. Една вечер Ким Шин спасява умираща бременна жена и не позволява на Жътваря на души (Lee Dong-Wook) да се добере до нея. Жената ражда момиченце на име Джи Еун-Так (изиграна от Ким Гу-Еун). Така изминават 9 години, а Еун-Так се превръща в необикновено момиче, което вижда духове. Скоро майка й случайно умира и детето е изправено пред тежката задача да оцелее само, а най-трудното препятствие е да се предпази от Жътваря на души, който постоянно я преследва.

10 години по-късно Джи Ен-Так е ученичка в гимназията и макар да е нежелана, живее със семейството на леля си. На рожденият си ден, Джи Ен-так седи до морето с торта в ръце и унило сърце. В момента, в който тя изрича своето желание и духа свещите Ким Шин се появява пред нея, без самия той да знае как и защо. След брой интересни случки между двамата, един ден Джи Еун-Так му казва, че тя е негова невеста.

Драма изпълнена с много обрати и невероятен край. По наше мнение “Гоблин” една от големите класики в жанра.