Gosick

Gosick

29/05/2019 Off By boris

Казуя Куджу е чуждестранен студент в академията “Saint Margeerite”, луксозно интернат в южноевропейската страна Совил. Произхождащ от Япония, черната му коса и тъмнокафявите очи карат връстниците му да го отклоняват и му дават прякора „Черен жътвар“, базиран на популярна градска легенда за пътешественика, който носи смъртта през пролетта.

В ден като всеки друг, Куджу посещава екстравагантната библиотека на училището в търсене на призрачни истории. Въпреки това, фокусът му скоро се променя, когато става любопитен за златист кичур коса на стълбите. Стъпалата го водят към голяма градина и красиво момиче, приличащо на кукла, известно като Викторико де Блуа, чиято сложна и въображаема предвидливост й позволява да предскаже бъдещето им, сега са преплетени.

С бързо развиващите се мистерии – включително появата на кораб-призрак и алхимик със силата на трансмутация – Викторико и Куджу, обвързани със съдбата и уникалните си умения, нямат друг избор, освен да разчитат един на друг.

Ако търсите добра детективска поредица, това не е шоуто, което търсите. “Gosick” не е детективско шоу. Това е историческа измислица, която разказва историята на опита на Министерството на окулта да поддържа политическата власт срещу възхода на науката. Викториката, героинята, решава дребни мистерии по начин на Шерлок Холмс през цялото шоу. Колкото и смешно да изглеждат в началото, разрешенията на тези мистерии предсказват събития от решаващо значение за действителния сюжет. Въпреки че конфликтът не е очевиден до втората половина на сезона, той присъства от първия епизод.

Изкуството на героите в “Gosick” е основно. Това не разсейва зрителя, като е твърде наперен или е с лошо качество. Лицата на героите нямат подробности, които биха могли да имат, а моите стилове на изкуство надминават този, използван в това шоу по тази причина. Въпреки това, много подробности влязоха в дрехите на всеки герой. Не само на роклите на Викторика бяха отделени много време и усилия, но дори и поддържащите герои бяха добре обмислени дрехи. Луиджи, който се появява само няколко пъти, за пръв път се появява с облечен в гърди комплект дрехи. Детайлът, за да направи неговия прост комплект дрехи да изглежда така, както той е спал на улицата, се нуждаеше от усилия, които много предавания не поставят.