Heavy Object

Heavy Object

24/02/2019 Off By boris

В далечното бъдеще природата на войната се е променила. “Обектите” – масивни, сферични резервоари, непроницаеми за стандартно оръжие и въоръжени с разрушителна огнева мощ – управляват бойното поле. Самото им разполагане осигурява победа, превръщайки традиционните армии в безполезни. Но този нов метод на война е на път да се обърне. Квентер Барботаж, ученик, изучаващ обектен дизайн и Хавиа Винчел, радарна анализаторка на благородничеството, служат в 37-ия мобилен батальон за поддръжка на “Legitimate Kingdom”, натоварени с подкрепата на “Baby Magnum”, един от обектите на нацията. За съжаление, битката, в която те се провалят, поставя дуото в несигурно положение: обикновената пехота стои лице в лице срещу неизмеримата мощ на вражеския обект. Тъй като те се опитват да спасят себе си и своите войници, проблясва надежда, а възприемането на обектите в света се променя завинаги.

“Heavy Object” следва тези двама войници заедно с Милинда Брантини, пилота на “Baby Magnum” и техния командир Фролайтиа Капистрано, докато единиците се разхождат по целия свят, за да се бият в различни битки. Изправени пред една невъзможна ситуация една след друга, те трябва да призоват цялото си остроумие и смелост, за да преодолеят непреодолимите врагове, които също са “Обекти”.

Много добре са развити героите и това развитие е забавно гледане. Как Квентер винаги събужда вътрешния си гений в последния момент и спасява принцесата. Сюжета също ни дава и добри антагонисти, които ви карат да искате да ги смачкате и това още повече откроява добрите точки на главните герой. Макар и да не е много развитие на характера, тъй като те са основно на върха от самото начало, но в другите аспекти от тяхното развитие, са много приятни за гледане. По принцип, ако обичате екшъна и малко хумор, то вероятно ще ви хареса това аниме. Не е нужно да харесвате този тип анимета, за да харесате това. Лично аз не съм голям “mech” фен, но наистина ми хареса това аниме.