Hidan no Aria/ Хидан но Ариа

12/10/2018 Off By toni

“Можете ли да си представите какво би било да гледате как едно момиче просто пада от небето?”

Как я карате всички? Отегчени ли сте? Искате ли да гледате нещо вълнуващо, което може да ви запълни деня? Тогава имам перфектното шоу за вас, наречено Хидан но Ария. Сега това не е непременно препоръка, по-скоро като резюме, но ще изглежда като едно в някои точки, които правя. Надявам се да ви убедя, че си заслужава, нека да продължим.

Кинджи е на път за училище, но открива, че под седалката му има бомба, която трябва да се взриви във всяка минута. Когато всичко изглеждаше безнадеждно, се появи рицарят в блестящата си броня, нали? това, което се сблъска с него, не беше птица, не беше дори самолет, а момиче! Да! едно момиче с дълга красива коса пада от небето! Нейното име е Ария Х Канзаки и тя е опитен S ранг Butei. Когато изглеждаше, че щеше да го спаси, вместо това реши да я спаси. На следващия ден нещата стават още по-сложни за главния ни главен герой, защото сега трябва да се справи със същото момиче, което живее в къщата му! Преживяват ли мирните му дни на живот? Изглежда така, защото тя заявява, че той ще да бъде нейният роб. Дали ще се откаже от искането си или ще се откаже от живота на бутеите?

Беше много изненадващо да видя толкова много напрежение и интензивност, поставени на всяка биткова сцена, доста ми напомняше за Black Bullet, но с по-добър завършек на всяко дишащо пространство и екзекуция. Звуците, използвани от изстрелваните оръжия, също помогнаха за епичната и общата враждебност. Наистина бях на ръба на седалката. Дори конфронтациите доведоха до нещо, защото винаги бихте очаквали нещо голямо и вълнуващо да се случи като “Кабуум!!!”, Бомби се хвърлят навсякъде, всичко става просто объркано и разрушително, точмо както го обичам. Ако си падате по адски заплетен екшън с много стрелба и искам да кажа мнооооого стрелба! и зряло насилие, това е перфектното шоу за гледане.

Кинджи Тояама

Той е най-вече само един спокоен пич. Наистина не се интересува от нищо друго освен от нормален живот. Не обича да се смесва с проблеми, чувства че трябва да защитава момичето пред него по всяко време. Когато осъществява физически контакт с момиче, неговият истеричен синдром, известен още като истерия, прониква и променя всеки друг аспект на неговата личност. Да бъдеш в режим на истерия би го направил 10 пъти по-силен като “бутей” и също така да го накара да се държи сам по себе си корав и уверен.

Ария Канзаки

Като хероин тя обикновено е просто силна и агресивна по време на сериала, като типична примадона. Тя може да се държи детински и досадно на моменти, но поема работата си много сериозно и отчаяно иска да спаси колкото се може повече животи. Израстването за нея беше трудно и това я правеше да бъде толкова квалифицирана, колкото и S ранк Butei.

Силата на Butei

Те всъщност са само част от организация с ученици от гимназията, за да спрат престъпниците да навредят на града и да се борят с ненаселени препятствия, използвайки специалностите си, които са оръжия. Кинджи и Ария са част от това и най-вече изпълняват задълженията си. И двамата са квалифицирани и вероятно на равни начала, но Ария e в горната класация, защото Кинджи се желае само да живее нормален живот.

Анимето е висша класа на забавление и приключение. Надявам се да ви хареса колкото и на мен.