ID-0

ID-0

25/10/2018 Off By boris

Прехвърлянето на човешкото съзнание в роботизирана ” I-Machine ” вече е реалност, благодарение на откриването на ценна руда, наречена “оритали”. Съществува обаче възможността съзнанието да не се върне в тялото на гостоприемника, което да ги кара да останат заклещени завинаги в новата си метална рамка. Такова е положението на членовете на Excavate Company, безразсъдна група от миньори на „I-Machine“, водени от известния Грейман, който има за цел да събера рудата за голяма печалба.

По време на предишното минно нападение, групата спасява Мая Микури, студентка, която била изоставена от екипажа й. Обвинена в кражба на класифицирана информация на „ориалц“ от бившите й колеги, тя се присъединява към Excavate Company с надеждата да изчисти името си. След това те започват приключение, което ще промени техния живот – включително това на Идо, най-добрият член на групата, който няма спомени за миналото си. За първи път Идо може да има шанса да преоткрие истинската му идентичност.

Историята прогресира по доста смислен начин, с достатъчно изненади, за да ви заинтересува и накара да се впуснете в този незабравим свят. Както и в най-хубавите истории, бързо разбираме, че някои герои не са тези, които може да мислите, че са. Както е характерно за много японски истории, героите не са черно-бели, а сенките на сивото. Всеки път, когато си мислех, че знам къде е “края” на историята, не беше така. В днешно време е трудно да се изненадам, така че това беше основен плюс на това аниме. Гласовите актьори вършеха чудесна работа, съчетаваща гласовете си с личностите на героя. След като гледах цялото аниме, първоначалната ми впечатление си оставна. Това е едно от най-добрите от вида си аниме, който съм виждал в последното десетилетие.