Itsudatte Bokura no Koi wa 10 cm Datta. / „Нашата любов винаги е била на 10 сантиметра един от друг.“

Itsudatte Bokura no Koi wa 10 cm Datta. / „Нашата любов винаги е била на 10 сантиметра един от друг.“

17/10/2018 Off By boris

Миу Айда и Харуки Серизава могат да изглеждат като пълни противоположности за хората около тях, но когато двамата третокурсници се подготвят да завършат гимназията, те не биха могли да бъдат по-близо. Докато Миу е срамежлива и резервирана участничка на училищния клуб по изкуствата, която предпочита да не се издига от светлината на прожекторите, Харуки е буйната и уверена звезда на филмовия клуб, който вече печели награди за своята режисура. Въпреки това, след предишна случайна среща по време на церемонията за постъпване в училището, те бързо се превръщат в приятели, въпреки големите си личностни различия. Но въпреки, че тяхната близост може би се разраства, те никога не са станали нищо повече от това, заради мнението и коментарите на приятелите си.

Докато времето им в гимназията завършва, Миу и Харуки, заедно с приятелите си в изкуството и филмовите клубове, им остава само една година, за да се изправят пред скритите си чувства и трудната задача да решат бъдещата си кариера. Двамата винаги могат да бъдат само на една ръка разстояние, но тъй като Харуки преследва мечтата си да стане професионален режисьор и Миу се бори да изгради път за себе си, те ще научат колко трудно е да преминеш последните 10 сантиметра.

„Нашата любов винаги е била на 10 сантиметра един от друг“ е чудесен пример за аниме което се фокусира върху нещата, на които едно аниме от този жанр трябва наблягва. То представя добре направена драматична история с уважавани изпълнители около нея. И с продукцията за доста солидна стойност, просто не мога да направя нищо друго, освен да кажа: Това аниме беше удоволствие за мен да го гледам и изживея.