Kino no Tabi: The Beautiful World / „ Пътуването на Кино: Красивият Свят“

Kino no Tabi: The Beautiful World / „ Пътуването на Кино: Красивият Свят“

17/10/2018 Off By boris

Когато 15-годишната Кино e напрегната от тежки мисли, едно нещо винаги успява да я развесели: пътуване. Нищо не запълва сърцето й с радост, като да изследва красивия, прекрасен свят около нея и очарователните начини, чрез които хората успяват да живеят. Въпреки това, Кино не е толкова безпомощна, колкото сладкия й вид и учтиво поведение подсказват. Въоръжени с “Канон” и “Уоодсман”, нейните верени пистолети, Кино не се страхува да убие всеки, който би се осмелил да се изправи на пътя й. Винаги до нея е най-добрият й приятел и верен спътник Хермес, мотоциклет, който подкрепя Кино чрез тъгата и трудностите на пътуването. Заедно те пътуват в обширната природа със споделената цел, винаги да се движат напред и едно правило: никога да не остават в една страна повече от три дни.

Тъй като Кино и Хермес срещат нови хора и научават правилата на различните цивилизации, те израстват и разбират повече за собствените си ценности и добродетели. Но тъй като Кино бавно открива света около нея, тя също се оказва изправена пред опасности, които се крият в непознатото.

„Красивият Свят“ е аниме с тъмен тон, който всъщност не е за всеки, но със сигурност е за мен, започвате с Кино и Хермес, които пътуват до нова страна, като всеки епизод е уникален и страхотен с добре обмислена история, можете да видите много различни видове хора с различна култура и начини на мислене, което е самата основа на това аниме, искам да кажа, че се нарича “Kino no tabi” или „Красивият Свят“ с причина, причината заради хората не харесват това аниме е, че те се опитват да вкарат логика на всяко нещо въз основа на това как те се чувстват или как те мислят, но дори в реалния живот има места с лош начин на мислене, който те считат за нормални и по същия начин мислят за вас. Ако успеете да преодолеете тази бариера, това аниме ще ви заплени и изуми със своите истории, пейзажи и персонажи.