Kobayashi-san Chi no Maid Dragon

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon

25/10/2018 Off By boris

Младата Кобаяши тръгва за поредния ден на работа, тя отваря вратата на апартамента само, за да бъде посрещната от необикновено плашеща гледка – главата на дракон, втренчена в нея от балкона й. Драконът веднага се превръща в сладко и енергично младо момиче, облечено като прислужница, представяйки се като Тоуру.

Оказва се, че стоичната програмистка се е натъкнала на дракона предишната вечер на пиянска екскурзия до планините и тъй като митичният звяр нямало къде да отиде, тя предложила на създанието, да остане в дома и. По този начин Тоуру пристига, за да осребри офертата на Кобаяши, готова да върне за добротата на своята спасителка, работейки като нейна лична слугиня. Въпреки, че дълбоко съжалява за думите й и се колебае дали да изпълни обещанието си, смесването на вина и невероятните способности на дракона на Тоуру убеждава Кобаяши да вземе момичето да живее у тях.

Въпреки, че е изключително ефективна в работата си, ненормалните методи за домакинството на прислужницата често завършват с ужас за Кобаяши и понякога носят повече неприятности, отколкото помагат. Освен това обстоятелствата около пристигането на дракона на Земята изглеждат много по-сложни, отколкото изглеждат на пръв поглед, тъй като Тоуру носи някои тежки емоции и болезнени спомени. На всичко отгоре, присъствието на Тоуру завършва с привличането на няколко други митични същества в новия й дом, внасяйки множество ексцентрични личности. Въпреки, че Кобаяши се старае да се справи с лудото положение, в което се е озовала, нищо не я е подготвило за този нов живот с прислужница която е дракон.


Да наречем “Kobayashi-san Chi no Maid Dragon” като нещо великолепно, може да е малко преувеличенно, но няма никакво съмнение, че това е най-малкото връщане към форма за студио, което загуби своята самоличност от много години. Анимето е забавно само по себе си, и е едно носталгично преживяване за това, което едно „Slice of Life” аниме, може да бъде и да предостави на своите зрители.