Life Is Strange 2 – Първи Епизод

Life Is Strange 2 – Първи Епизод

17/10/2018 Off By ivo

Първият епизод от новия сезон на поредицата „Life Is Strange 2“ бързо демонстрира начините, по които се различава от оригинала. Предхождащата го игра Life Is Strange, изгради историята си върху скелето на локацията си – приятният и живописен на пръв поглед град Аркадия, под чиято повърхност се крие зло. Докато в първата игра ние разучаваме стая след стая от гледната точка на главната героиня Макс Колфийлд, докато тя споделя мислите и спомените си за всичко, на което кликнем, играта създава уютно усещане за заобикалящия ни свят, въпреки бързо спускащия се мрак и опасност.

В началото, Life Is Strange 2, се преструва, че е същата игра като използва подобни механики в експозицията си. В тази история играча влиза в ролята на Шон Диас, тийнейджър от мексиканско-американски произход, който прекарва няколко часа след училище, подготвяйки са да посети парти в хижа на свой приятел, като играча трябва да открадне чипс и безалкохолни напитки от кухнята и да измрънка малко пари от бащата на героя. Докато изпълняваме тези обикновени задачи имаме възможност да опознаем резиденцията на семейство Диас, попивайки малките детайли, които също ни помагат да добием представа за същността на героите.

Новата инсталация в поредицата успешно ни въвежда в ежедневието на американския тийнейджър. Големите издатели на игри непрекъснато подхранват въображението и фантазиите на тийнейджърите, но рядко полагат усилие да илюстрират проблемите на тяхната действителност. Но Life Is Strange 2 запълва тези пропуски. Шон създава впечатление за истинска личност, чийто характер все още не е изцяло изграден, което е подходящо в историята на играта, поради възрастта му.

Истинската история на играта започва с трагичен инцидент с полицай, който изпраща главните ни герои Шон и Даниел дълбоко в горите, в устремено бягство от закона. Даниел не разбира напълно от какво той и брат му бягат, а само Шон знае, че ги води към родния град на баща им в Мексико.

В играта двамата братя предприемат вертикално пътуване през страната, което прави възможностите, които могат да ни бъдат представени безкрайни. Тази предпоставка има изненадваща сила, кой знае къде ще отидем и кой знае кого ще срещнем през очите на нашите герои.

За момента играта има огромен потенциал. Тя е смела и силно амбициозна, обещаваща епична и емоционално въздействаща история.