Mahou Shoujo Ikusei Keikaku

Mahou Shoujo Ikusei Keikaku

10/11/2018 Off By boris

За много хора в „N-City“, които играят популярната социална ролева игра „Magical Girl Raising Project“ е най-близкото до това да си истинско магическо момиче. Въпреки това, за някои редки играчи, тази мечта може да се превърне в реалност. Едно такова момиче е Коюки Химекава, която една нощ получава уведомление, че е избрана да стане магическо момиче, като нейния аватар в играта „Snow White“. Тъй като Коюки и други избрани играчи в града започват да помагат на нуждаещите се, всички получават още едно уведомление: администраторите са решили, че искат да намалят броя на магическите момичета. Който събере най-малкото магически бонбони, които се присъждат на магическите момичета, в състезанието им всяка седмица, губи своите правомощия. Но когато една истинска трагедия се случва на първия играч, който отпада, последиците от загубата на способностите им са потресаващи. Тъй като все повече участници неизбежно губят и се добавят повече усукани правила, момичетата скоро разбират, че техният “конкурс” всъщност е отчаяна борба за оцеляване.

Анимацията на „Mahou Shoujo Ikusei Keikaku“ е впечатляваща! „Lerche“ е доста уважавано студио, издаващо хит заглавия. Всички представления са с невероятни визуални ефекти и специални ефекти. Бях най-заинтригуван от битките при издигащия се проект, което не би трябвало да е изненада за никой. Унищожаването на природата, съчетано с решителността и страха на повечето момичета по време на битките, бяха добре представени. Чувствах се, че визуалното напрежение между героите прави повечето бойни сцени да се осещат още по-драматични.

Като цяло анимето е много хубаво. За съжаление има малко клише и предсказуеми моменти в зависимост от това колко сте опитни, когато става въпрос за анимета с магически момичета. Бих искал да видя повече в героите ежедневието и в щастливи моменти. Като цяло бих препоръчал анимето на всички, които харесват този стил анимета и като малки са били обсебени със “Sailor moon”, защото това аниме, ще ви покаже по тъмната страна на света на магическите момичета.