Mahou Shoujo Ore/ “Аз Магическото Момиче”

Mahou Shoujo Ore/ “Аз Магическото Момиче”

14/10/2018 Off By boris

Саки Уно е обикновено 15-годишно момиче, със страничен шум като член на изключително непопулярния дует от идоли „Магическите Близначки“. Въпреки това, тя напълно обича времето, което прекарва заедно с най-добрия си приятел Сакуйо Микай, докато се стреми да се доближи до любовта си от детството, братчето на Сакуйо, Мохиро. Нейният мирен живот, обаче, се разкрива, когато открие ягуаза изглеждащ бандит, опитвайки се да влезе в къщата й. Принудена да го покани вътре, Саки научава, че майка й е била демон, която се е била с Магическо момиче и че нейният брутален гост всъщност е талисман на име Кокоро-чан, който иска да наеме заместник. Стъписана и скептична, Саки се колебае да приеме искането, докато Кокоро-чан не разкрие, че Мохиро е цел на някои сладки демони с катеричи опашки.

Като се втурва към него, непреодолимото желание на Саки да спаси Мохиро активира нейната любовната сила и смело признание я събужда като „Магическо момиче“. Тъй като тялото й не е подходящо за бой, трансформацията на Саки я превръща в мускулест мъж, облечен в хубава рокля. Сега, като истинско „Магическо момиче“, Саки трябва да се съюзи със Сакуйо, за да защити любовта на живота си от пухкавите, демонични заплахи, които се проявяват в нейния свят.

Подобно на героите си, тавана на Mahou Shoujo Ore е неговата блестяща харизма, дори когато темпото е крехко или липсват шеги. Това е така, защото е очевидно, че писателите имат времето на живота си, да напишат с тези (привидно) случайни ситуации. Всеки епизод имаше поне едно нещо, което ми хареса – било то малки шеги по договорите, които героите трябваше да подпишат, или сатира на идол “посрещат и поздравяват” събития, има нещо както за нови, така и за ветерани аниме фенове.