Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans

Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans

24/02/2019 Off By boris

Изминаха над триста години от войната на бедствията, големия конфликт между Земята и нейните космически колонии. Сега Земята се управлява от четири икономически блока, а военната организация “Гялархорн” е отговорна за поддържането на мира. Марс, от друга страна, силно зависи от икономиката на Земята. Ужасена от лошите условия на живот, които жителите на Марс трябва да понесат, Куделия Айна Бернстайн, млада аристократка от автономната област Чрис, се включва в движението за независимост на Червената планета. Тя наема службите на местна компания “Chryse Guard Security (CGS)”, за да я придружи по пътя към Земята, за да преговаря за икономическите условия със земния блок, който контролира региона. Дивизията на Третата армия – състояща се от Миказуки Аугус, Орга Ицука и много други деца-войници – са избрани да я защитават.

Когато Гялархорн атакува съоръженията на “CGS”, за да убие младия революционер, заплашвайки техните интереси, Оргата и неговите другари не трябва да позволяват на нападателите да постигнат целта си – всъщност действията на Гялархорн могат да се окажат непреднамерен катализатор, който кара децата да бъдат фалшификатори на собствената им съдба.

“Tekketsu no Orphans” по мое мнение достави това, за което се предполагаше, че е добра адаптация към серията “Gundam” и може да бъде препоръчана гордо, когато франчайзът “Gundam” е повдигнат в разговора. “Tekketsu no Orphans” е направен от хора, които не се притесняват от това, че аниметопреди него “Reconguista” беше много по зле, а защото директора на епизода на главния режисьор и създателя на сюжета “Nagai Tatsuyuki” нещо свързано с него и феновете бяха изключително притеснени, че тази адаптация ще се провали, заради миналите му работи. Дори и аз бях притеснен, когато чух за това. Но това не беше така, тъй като според мен “Tekketsu no Orphans” е успешна и много добра алтернативна вселена на франчайза на “Gundam”. С гордост мога да препоръчам това аниме на всички фенове на сериите.