Nanbaka

Nanbaka

07/11/2018 Off By boris

„Нанба“ е най-страшния затвор в света, построен, за да затваря престъпници, които са твърде ловки и остроумни, за да останат в обикновени затвори. Четирима затворници, които заемат „Cell 13“, са особено хитри в това отношение, след като са избягали всеки друг затвор с голяма прецизност. Налице е Джуго, специалист по брави, който е прекарал по-голямата част от живота си в затвора; Уно, комарджия с голяма интуиция; Нико, отаку, чието тяло реагира странно на наркотиците; и Рок, насилник с любов към храната. Ежедневните номера на четиримата затворници винаги причиняват проблеми на техния надзирател, Хаджиме Суроруку, който отчаяно се опитва да им попречи да избягат от Нанба.

Нанбака следва комедийните, изпълнени с блясък експлозии на тези затворници и техните пазачи. От три квадратни ястия на ден до спортни фестивали, животът в затвора в Нанба всъщност не е толкова лош – и най-близкото, което тези четирима затворници могат да нарекат дом.

Стилът на изображенията на „Нанбака“ е различен и силен. Фонът и характерното изкуство са остри и цветни; цветовете са смели и ярки; героите са изчертани с видни очертания. Това е стил на изображенията, подобен на този на “JoJo’s Bizarre Adventure“, но е разпознаваем от тоновете използван цвят. Уникалността му е в общата му тема, която е женственост.

Трудно е да пропуснете блясъка, който прониква в околната среда в шоуто. Героите блестят, стените на затвора блестят, дори океана, който заобикаля затвора. Героите също са склонни да носят повече козметика от обикновения мъж и често имат боядисани нокти. Има и герои, които са омагьосани от външния си вид, глас и маниери. Този стил на изкуството, съчетан с джаз-темите, дава на анимето усещане за 70-те години. Бих препоръчал това аниме на всички които са харесали анимета като “Jojo”, “Gintama” и „Prison School”, то е подобно на тях, като стил и характер със своята комедия и визуализации.